A Panthers nyerte a Gerald McCoy-ért folytatott versenyt

Gerald McCoy, a bajnokság egyik legdominánsabb defensive tackle-je és a Panthers egykori riválisa egyéves szerződést írt alá a Carolina-val.

McCoy, akit a 2010-es NFL Draft harmadik körében választottak ki, teljes karrierjét a Buccaneers csapatánál töltötte, mielőtt május 20-án elváltak útjaik. McCoy ezután szabadügynökként látogatást tett Cleveland-ben, Baltimore-ban és Charlotte-ban, mielőtt meghozta a döntését.

Nagyszerű dolog, hogy Gerald most nálunk van. mondta a general manager Marty Hurney. Nagyon jól megismertük a készségeit az évek során és tudjuk, hogy nemcsak tehetséget hoz játékosként, hanem egy óriási személyiség is. Nagyon örülünk, hogy Gerald a Panthers csapatának a része lehet.

A 193 cm magas, 136 kg-os McCoy 54,5 sack-et szerzett karrierje során, ezzel a negyedik a defensive tackle-ök között, mióta a ligában játszik. Az elmúlt hat szezon mindegyikében legalább hat sack-et szerzett, az elmúlt két szezonban pontosan 6-6 sack-kel zárt. McCoy az egyetlen defensive tackle a bajnokságban, aki legalább hat sack-et szerzett a legutóbbi hat szezon mindegyikében.

Tavaly McCoy hat egymás utáni Pro Bowl jelöléses sorozata véget ért. All-Pro választás volt 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban. Az elmúlt években McCoy-t sérülések hátráltatták, de az elmúlt hét szezonban mindössze nyolc meccset hagyott ki.

Amellett, hogy 2010 óta a negyedik a ligában a defensive tackle-ök között a sack-ek számát tekintve, McCoy szintén negyedik 79 yardveszteséges tackle-t szerezve, emellett van még a neve mellett 140 irányító siettetés és 22 levédekezett passz is.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu