Frank Gore a liga harmadik legeredményesebb running backje lehet az idén

Frank Gore eddig 14.748 futott yardot szerzett a karrierje során így az idei szezonban utolérheti Barry Sanders-t amivel a liga történetének harmadik legtöbb futott yardot szerző running backje lenne. Ehhez 521 yardra van szüksége és ha 136 alkalommal a kezébe nyomják a játékszert akkor a labdacipelések számában megelőzi Curtis Martin-t az örökranglista harmadik helyén.

Gore már a 36. életévét tapossa és ugyan nem Ő jut eszünkbe először ha Hall of Fame running backekre gondolunk de az elvitathatatlan, hogy nagyszerű profi pályafutás van a háta mögött. Egy évben sem vezette a ligát yardokban, vagy touchdownokban és csak egyszer került be az All-Pro keretbe de az 14.748 yardja igen tekintélyes.

Nem lesz könnyű dolga, hogy teljesítse a két "kritériumot" mert idén csatlakozott a Buffalo Bills-hez ahol egyértelműen LeSean McCoy a kezdőfutó. TJ Yeldon-nal kell megküzdenie, hogy minél több futójátékhoz jusson. Ha azonban teljesíti a fenti "kritériumokat" akkor egy lépéssel közelebb kerül az aranyzakóhoz.

profootballrumors.com, Fotó: democratandchronicle.com