Ki (lesz) a Jani?

Megszokhattátok már, hogy igyekszünk kiegészíteni az uborkaszezont is valamilyen mélyebb elemzésszerű írásáradattal, sajnos a draft után nehéz helyzetben van a hozzám hasonló „foteltudor”, az edzőtáboron kívül nem sok érdemi téma akad.

Viszont szabad óráimban év közben is igen sokat olvasgatok az amerikai szakportálokon breakout year témában. Ezt eddig leginkább az MLB kapcsán tettem, de most rászántam magam és fejest ugrottam a számtalan training camp okoskodó, csirkebéljós, sajnos sokszor csupán kattintás vadász irományok tömkelegébe NFL téren is.

A célom nem volt más, mint a találgatás, kik lehetnek azok a 2019-es évben, akik nem várt, vagy éppen nagyon is előre jelezhető módon, csattanóként hozhatnak egy igen jó évet az idei rosterről. Nem könnyű a megfejtés, a két véglet látszik kiéleződni idén, vagy teljesen simán meg lehet nevezni 1-2 embert akiktől, sokat várhatunk ebben az esztendőben, vagy a kihámozhatatlan zűrzavarból kell tippszerűen bökni valakire, hátha!

A sort egy viszonylag egyszerűbb ajánlással kezdeném, méghozzá a védelem szerelmeseként egy defense játékossal, aki nem más, mint ILB Patrick Onwuasor. Szimpatikus nevű barátunk egy rakás kompetens emberke szerint különösebb gond nélkül fogja majd átvenni Mosley helyét, mint a number one LB a csapatban. Azonban, mivel eddig nem volt lehetősége betörnie az NFL élbolyba posztját tekintve, szerintem bőven kimerítené a breakout year fogalmát, ha idén sikerülne bizonyítania. Fejlődése konzisztensnek tekinthető, sackek, valamint a passzvédekezések terén igen szépen tornászta fel a számait tavaly.

De ez elég lesz neki, hogy a vagány megbízható tartalék szerepkörből kitörve nagyot gurítson ’19-ben? Nos az edzőtábor során eddig jól dolgozott, az edzők megnyilvánulásai alapján gond nélkül szokott át a „gyenge oldalról” középre. Szintén elhangzott vele kapcsolatban, hogy kommunikáció terén is kifogástalan, így könnyedén tudja majd koordinálni a védelmet szükség esetén.

Személy szerint úgy érzem, hogy minden megvan ebben a srácban, ami kellhet ahhoz, hogy átvegye Mosley helyét az LB sorban. Már csak a szokásosnak mondható problémát kéne orvosolni, gondolom már kitaláltátok, Peanut bizony lejár 2020-ban, tehát még év közben elé kéne tolni egy hosszabbítási ajánlatot. Ugyanis ha a számára megelőlegezett jó teljesítményt végig fent tudja majd tartani, nagyon nehéz küldetés lesz őt megtartani, számos csapat tetemes pénzt fog majd ajánlani neki, ha ez a vízió beteljesül.

Tudom elég sok a ha és a talán, de úgy gondolom nem követhet el nagy bakit egy IDP-ben utazó fantasy manager sem, aki megszerzi csapatába Onwuasort. Az ESPN rangsorában (szigorúan a fantasyt tekintve) bizony már bent is van a top 50-ben posztját tekintve.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary