A Panthers reméli, hogy Cam Newton elkerült egy előszezonbeli súlyos sérülést

Ha valaki azt kérdezte volna: "Mi a legrosszabb, ami a Panthers Patriots ellen játszott előszezon meccsén történhet?", akkor a "Cam Newton sérülése” választ adtad volna? Nos, ez a legrosszabb forgatókönyv megtörtént, amikor Newtonnak megsérült a bal lába a Carolina harmadik támadósorozatában.

De amikor Newton bokarögzítőben elhagyta a stadiont, volt néhány jó hír is. A röntgen nem mutatott ki semmit, Newton és a Panthers pedig úgy érezte, hogy megúszták súlyos sérülés nélkül, bár további vizsgálatok várnak rá, amikor pénteken visszatér Charlotte-ba.

Nem világos, mi történt pontosan Newtonnal az utolsó játékában. Miután próbálta elkerülni a nyomást, végül a földre vitték. A Patriots defensive tackle-je, Adam Butler megkapta a sack-et, de nem úgy tűnt, hogy Newton lábára esett volna.

A rejtélyt később sem sikerült tisztázni az öltözőben.

"Fogalmam sincs. Semmit sem tudok.” mondta a tight end Greg Olsen, aki az elmúlt két szezonban szintén lábsérüléssel bajlódott. "Minden sérülés más. Nehéz megjósolni, hogy mások min mennek keresztül. Nem vagyok orvos, és nincs tudomásom arról sem, hogy mi van vele. Felelőtlenség lenne ezt kommentálni."

Ha egy sztár - különösen egy irányító - megsérül az előszezonban, lehetetlen nem azon bosszankodni, hogy ezek a meccsek megérik-e a kockázatot.

Néhány játékos szerint megéri a kockázat.

"Azt hiszem, az előszezon megéri ezt a kockázatot." mondta a runnning back Christian McCaffrey. "Úgy gondolom, hogy határozottan van előnye annak, hogy kimegyünk és kapunk néhány ismétlést. Személy szerint én néha élvezem. De megértem, hogy sokak szerint miért nem kell. Azt hiszem, hogy mindenkinek más érvei vannak.”

Mint például a vezetőedző Ron Rivera hónap elején megfogalmazott érve.

"Az edzőtábor azért van, hogy mindenki formába kerüljön. Most már formában vannak és a sérülés elkerüléséről szól a dolog.” mondta Rivera a Bills csapatával tartott közös edzések során. "Nem vagyok biztos abban, hogy annyi előszezonbeli meccset kell játszani, mint régen."

Aztán jött a csütörtök este.

"Sajnos ez a játék része." mondta Rivera. "Vetnünk kell erre egy pillantást. Meglátjuk, hogy dönt a liga, de ez kemény.”

Mivel valószínűtlen, hogy az előszezonbeli meccseket a közeljövőben megszüntetik, a legjobb játékosok és a csapatok valamint a szurkolók is csak annyit tehetnek, hogy lélegzetvisszafojtva várnak és drukkolnak az 1. hétig.

"Mindig jó, ha kapunk egy kis ismétlést." mondta a right guard Trai Turner. "De ennek is két oldala van, mert kis horzsolásokkal, dudorokkal és zúzódásokkal jár.”

A Panthers nem játszatta Newtont, McCaffrey-t, Olsen-t vagy a linebacker Luke Kuechly-t az előszezon első két hetében és nagyjából a teljes kezdőcsapatot leültették ez első meccsen - ez olyasmi, ami Rivera irányítása alatt nem történt meg az előző nyolc szezon során. A csütörtök azonban ijesztő emlékeztető arra, hogy rosszul is alakulhatnak a dolgok a fontos meccsek előtt, még akkor is, ha Newton számára sokkal rosszabb is lehetett volna a dolog.

"Az előszezon nehéz. Meg kell találni az egyensúlyt az élő játékok számának eltalálásában, amelyet nem igazán végeztünk el. Az edzéseken mindent megteszünk az utolsó percig. Nincs sack, nincs szerelés, nincs ütközés - de minden más jöhet.” mondta Olsen.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: sports.yahoo.com