Két első és egy második körös választás is gazdát cserélt a Texans és a Dolphins üzletében

tunsilstills.jpg

A tegnapi nap egyértelműen a Houston Texans-ról szólt az NFL-ben ugyanis miután elküldték a korábbi 1/1-es Jadeveon Clowney-t Seattlebe majd megszerezték Carlos Hyde-ot a Chiefs-től megcsinálták az év leginkább sokkoló üzletét a Miami Dolphins-al.

A Texans megszerezte a Delfinek offensive tacklejét Laremy Tunsil-t és elkapóját Kenny Stills-t de az üzlet nem volt olcsó. A Texans átad két első és egy második körös választást a Dolphins-nak. De ezzel itt még nincs vége mert a speciális egységben bevethető Johnson Bademosi és Julie'n Davenport is Miamiba költözött. A Dolphins a két kezdőjátékosa mellett még átad egy negyedik és egy hatodik körös választást a Texans-nak.

Szóval egy üzlet ami 4 játékost és 5 választást érintett. A Texans elküldte Brian Gaine general managert a nyáron és jelenleg Bill O'Brien vezetőedző illetve Chris Olsen tölti be a GM feladatkörét és alaposan megkavarták az állóvizet. A következő GM feladatát jó előre sikerült megnehezíteni. Persze nem a két szerzett játékos hanem az átadott első és második körös pickek miatt.

Tunsil megszerzése nagyon jó üzletnek tűnik és nagyon fontos volt, hogy szerezzenek egy jó offensive tacklet a támadófal bal oldalára. Az egyik legjobban fejlődő és legjobb passz blokkoló tackle a ligában amire nagy szükség volt a gyenge támadófal és Deshaun Watson megvédése miatt.

A tackle még kétéves szerződéssel rendelkezik így egy ideig megoldottnak látszik a bal oldali tackle problémája. Duane Brown távozása óta hatalmas lyuk tátongott a Texans falának bal oldalán. Persze jövőre Tunsil-t is meg kell majd dobni egy igen jól fizető szerződéssel.

Stills megszerzése viszont már más téma. Az elkapó 6 szezont töltött el az NFL-ben, kettőt New Orleansban és négyet Miamiban de egyszer sem sikerült 1.000 yard fölé jutnia. Emellett 7.95 millió dollárt foglal el az idei és 7 milliót a jövő évi fizetési sapkából.

A jövő évi összeg mondjuk halott összeg nélkül felszabadítható de kicsit luxusnak számít a megszerzése. Náluk játszik a liga legjobb elkapója DeAndre Hopkins személyében és mögötte bevethető Will Fuller és Keke Coutee. Persze utóbbi két játékos szempontjából a fő kérdés az, hogy egészségesek tudnak-e maradni az egész szezonban. Így Stills egy jó drága biztosítékként érkezett Houstonba.

nfl.com, Fotó: nfl.com, miamidolphins.com, dolphinswire.usatoday.com