Graham Gano a sérült tartalék listára került, vége a 2019-es szezonjának

A Panthers pénteken sérült tartalék listára tette a kicker Graham Ganot. Az NFL szabályai szerint Gano 2019-ben semmiképpen sem jogosult a visszatérésre, mivel nem került be az 53 fős keretbe, amit a Panthersnek a szombati határidő előtt kell benyújtania.

Gano kihagyta a 2018-as szezon utolsó négy meccsét, mivel megsérült a támaszkodó lába. A 32 éves kickernek az edzőtáborban voltak rúgásai, de az oldalon túlra kényszerült, miután ismét fájdalmat tapasztalt a lábában.

"Mind Graham, mind a csapat optimista volt abban a tekintetben, hogy a lába javulni fog annyit, hogy képes lesz rúgni." mondta a general manager Marty Hurney. "Sajnos Grahamnek továbbra is fájdalmai voltak a támaszkodó lábában, amikor megpróbálta folytatni a rúgásokat. Ezek kemény döntések és megvitattuk az összes lehetőséget, de végül úgy döntöttünk, hogy Graham a sérült tartalék listára kerül."

A draftolatlan újonc Joey Slye lépett Gano helyére, az előszezon során sokan felfigyeltek rá az erős lába miatt. Slye a 8 mezőnygól kísérletből 7-et értékesített a négy meccsen, köztük egy 59 zardost a Steelers ellen. Az egyetlen kihagyott rúgását blokkolták.

"Nagyon izgalmas." mondta Gano, amikor Slye sikeréről kérdezték az előszezon befejezése után. "Az első naptól kezdve tudtuk, hogy nagyon erős lába van. Mindig feltüzelt a pálya szélén, amikor rúgni kezdett. Emlékszem arra, amikor fiatal voltam és ezeket a lehetőségeket vártam. Nagyon jó látni, hogy kihasználja."

Gano az elmúlt két szezonban a liga egyik legpontosabb rúgója volt, ez idő alatt mindössze három mezőnygól kísérletet hagyott ki.

2017-ben Pro Bowler volt, miután a 30 próbálkozásából 29 sikeres volt, ami karrierjének legjobb mutatója (96,7%). Gano 2018-ban 14/16-os mutatóval zárt, köztük egy 63 yardos karriercsúccsal, ami az izgalmas Giants elleni meccsen a győzelmet jelentette. A tavalyi évben három extra pont kísérletet hagyott ki.

Gano a 2012-es szezon közepén csatlakozott a Panthers csapatához és azóta ő volt a csapat rúgója.

"Mindig frusztráló, amikor sérülésekkel bajlódsz." mondta Gano csütörtök este. "Túl kell lépni ezeken a csapásokon, amikor jönnek és nem lógathatod az orrod. Bármit is tartogat a jövőm, izgatott vagyok miatta. Mindig pozitív hozzáállást fogok tanúsítani, függetlenül attól, hogy mi történik."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu