Amit tudnod kell: Los Angeles Rams

A legfontosabb tudnivalók. A Rams, ahogy az elvárható egy olyan csapattól, amely 13-3-as mutatóval zárt és a Super Bowl-ig jutott, rengeteg tehetséggel rendelkezik a depth chart-on. Sean McVay egy lenyűgöző, fiatal támadó szemléletű vezetőedző, a negyedik évét kezdő irányító, Jared Goff rengeteg támadó fegyverrel rendelkezik az elkapó Brandin Cooks, Robert Woods és Cooper Kupp személyében.

A futó Todd Gurley az egyik legjobb a posztján, de senki sem tudja teljesen biztosan, hogy mit várhatunk tőle 2019-ben, miután a térd problémái korlátozták őt a Rams rájátszásbeli időszaka során. Gurley egyáltalán nem játszott az előszezonban, ez a második ilyen éve volt egymás után.

LOS ANGELES RAMS

2018-as NFC bajnok (13-3)
Vezetőedző: Sean McVay (3. éve az LA-vel)
2018-ban a 2. legjobb offense
2018-ban a 19. legjobb defense

Ami a védelmet illeti, az 50 éves edző veterán, Wade Phillips koordinálja ismét azt az egységet, amit az az All-Pro defensive tackle Aaron Donald irányít, aki a tavalyi szezonjában 20,5 zsákot szerzett. A Rams a legjobbak közé tartozott tavaly a labdaszerzések tekintetében (30).

A gyengeségük

A Los Angeles az utolsó volt 2018-ban a futásonként engedett yardok (5,07) tekintetében. Ezzel szemben a Panthers az első helyen állt 2018-ban a futásonként szerzett yardok (5,13) tekintetében.

Papíron ez olyan területnek tűnik, amelyet Christian McCaffrey és a Panthers kihasználhat, de ez egy új szezon és a Rams összehangolt erőfeszítéseket tett a futás elleni védelem javítása érdekében a holtszezon során.

Átalakítva egy újabb nagyszerű szezonhoz?

A Rams két kivételes veteránt igazolt a védelembe a holtszezon során. A safety Eric Weddle három igazán jó Baltimore-ban eltöltött szezon után csatlakozott a csapathoz (korábban kilenc évig játszott a Chargers csapatában), a külső linebacker Clay Matthews pedig 10 Packers-ben töltött év után érkezett a csapathoz.

A Panthers vezetőedzője, Ron Rivera tiszteli Weddle-t, miután együtt dolgoztak San Diegóban. Matthews-nak mindössze 3,5 sackje volt 2018-ban, ami karrierjének legrosszabb mutatója. Vajon mennyi van még abban a bizonyos tankban?

Ami a figyelemre méltó távozókat illeti, itt a lista: DT Ndamukong Suh (Bucs), G Rodger Saffold (Titans), C John Sullivan (szabadügynök), S Lamarcus Joyner (Raiders) és LB Mark Barron (Steelers).

A radar alatt

A média két nevet emleget, akik potenciálisan kiugró teljesítményre lehetnek képesek a Rams csapatában: a passz-elkapó tight end Gerald Everett és az újonc futó Darrell Hendersont.

Everett egy második körös választás volt 2017-ben, 33 elkapással és három touchdownnal fejezte be a 2018-as szezont. A Memphis-ből érkezett villámgyors futót, Hendersont a harmadik körben választották ki. A Gurley körüli kérdőjelek miatt valóban hozzájárulhat a csapat játékához.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: theatletic.com