Borzasztó gyenge támadójátékot hozott a szezonnyitó (videó)

Tegnap hajnalban végre lejátszották az idei alapszakasz első tétmérkőzését de nem sok köszönet volt benn.e Vagyis a támadójáték szerelmesei részére mert borzasztó gyengén teljesítettek az offensek. Mondhatnánk, hogy ez a védelmek dicsérete de sajnos inkább csak offensek szenvedését láthattuk.

A tavalyi szezonból kiindulva tudtunk, a Chicago Bears oldaláról inkább a védelem oldaláról várhatjuk a jó játékot de előzetesen a támadóegységtől is előrelépést vártak. Ez viszont nem következett be és nem csak Mitchell Trubinsky teljesített gyengén hanem a futójátékosok is csak keresték önmagukat. A Bears két futója, Mike Davis és David Montgomery 11 futásból 37 futott yardot hozott össze.

A Packers offense sem villogott de ezt nem várhattuk a tavalyi kőkemény Bears defense miatt. Aaron Rodgers 203 passzolt yardot és 1 passzolt TD-t hozott. Futóik sem életük mérkőzését hozták, a futásokkal összesen 47 yardot szereztek és ebben benne volt Rodgers 8 yardja is.

A Packers szempontjából viszont nem kell magyarázkodni ugyanis a győzelem az győzelem. Ráadásul amikor legutoljára játszottak kevesebb mint 20 pontos meccset a Bears-el az 2010-ben volt, az akkori utolsó fordulóban ugyancsak 10-3-ra nyertek és februárban magasra emeleték a Super Bowl trófeát.

• A két csapat összesen csak 467 total yardot szerzett (CHI - 254, GB - 213)

• A két csapat a 27 3rd downos kísérletből csak 5-öt tudott megcsinálni (18.5%)

• A két csapat több büntetést kapott (20) mint amennyi pontot szerzett (13)

A mérkőzés összefoglalója

 

nfl.com, Fotó: foxsports.com, Videó: facebook.com/NFL Game Recaps