Cam Newton "jól érzi magát", óvatosan optimista a 9. évével kapcsolatban

Sokszor van olyan, hogy Cam Newton nem szeret magáról beszélni. A 2019-es szezon első játékhetének sajtótájékoztatója az egyik ilyen időszaka volt. Mivel az újságírók nem beszéltek a Panthers irányítójával, mióta két héttel ezelőtt megsérült, az első kérdés, amelyet szerdán kapott, arról szólt, hogy mi történt az előszezonban a Patriots ellen játszott meccsen.

"A Rams-re összpontosítottam." válaszolta Newton.

Rendben, de hogyan érzi magát ebben a szezonban a korábbi évekkel összehasonlítva?

"Nem akarok valami olyasvalamivel foglalkozni, amely irreleváns, vagy amelyről nem kell beszélni." mondta Newton.

De egyértelmű, hogy a csapat legfontosabb játékosának érzése releváns, tehát számít, hogy Newton nem szerepel a heti Injury Report-on.

"Nagyon jó állapotban van." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Mentálisan ott tart, ahol lennie kell. Nagyon jó napja volt. Néhány nappal ezelőtt, amikor gyakoroltuk, nagyon jól dobta a labdát és nagyon éles volt."

Azokban az időszakokban, amikor Newton habozik a válasszal saját magával kapcsolatban, általában segít, ha a csapattársakról kérdezik. El is mosolyodott egy Curtis Samuel-lel kapcsolatos kérdésen:

"Curtco egy nagyon élénk ember. A körülötte lévő energia fertőző."

És DJ Moore:

"Denniston viszont képes két egész napig veled lenni egy szobában úgy, hogy semmit sem mond neked. De továbbra is hatékony lesz."

És Joey Slye:

"Két héttel ezelőtt beszéltem vele és azt mondtam neki: „Rúgj tovább úgy, ahogy rúgsz, be fogod rúgni magad a csapatba.” És ezt is csinálta . ... Lehet, hogy a legkevesebb testzsír rajta van a rúgók között az utóbbi évtizedben."

Az biztos, hogy az idő nagyon gyorsan elrepül. Nehéz elhinni, hogy a vasárnap a kilencedik szezonját kezdi.

"De megint újoncnak érzem magam." mondta Newton. "Jó szórakozom, jól érzem magam és az izgalom még mindig megvan, ember. Mindössze két vagy három nappal ezelőtt még felnőtt emberek sírtak. Az embereket váratlanul kivágják, elengedik, elcserélik vagy bármi más."

Newton ezután a bátyjára hivatkozott, akit 2009-ben draftolatlanul hagyta ott a Tennessee State csapatát támadó falemberként. A következő három évben Cecil Newton a Jacksonville, a Green Bay és a Baltimore gyakorló csapatában volt, miközben a Hartford Colonials tagja is volt, az azóta már megszűnt United Football League-ben.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy ugyanannak a szurkolói bázisnak és csapatnak lehettem a tagja a kilenc év alatt. Sokan ezt nem mondhatják el magukról." mondta Cam Newton. "Cecil mindig erre emlékeztet. Annak ellenére, hogy a 9. évet kezdem, ugyanolyan alázatos vagyok, hogy lehetőséget kaptam és azt akarom, hogy minden egyes alkalommal, amikor valaki lát engem játszani, beszélni vagy bármi mást csinálni - szeretném, ha azt az örömöt látná, mintha ez lenne az 1. napom, mert így érzem magam."

Ennek az érzésnek egy része valószínűleg a vállán elvégzett műtétből adódik, amelyet még a holtszezon kezdetén végeztek el rajta és azokból a dobásokból, amelyekre most képes, azok után, hogy 2018-ban nem tudta megdobni őket. De Newton emellett kiemelte az étrendjét is.

"A vegán étrend erőssé tesz. Ez sokat segít." mondta. "Egész évben vegán voltam, és nem hiszem, hogy változtatni fogok ezen. Jól érzem magam, jól gyógyulok."

Tehát minden jól alakul. Newton fizikailag és szellemileg is jó állapotban van és úgy tűnik, a csillagos ég a határ. Legalábbis most.

"Jelenleg mindenki optimista. Kérdezz meg a 4., 5. héten." mondta. "Mindenki úgy érzi, hogy olyan dolgokat csinál, amelyeket senki más nem csinál. Úgy érzik, hogy abban a csapatban vannak, amelyik Super Bowlt fog nyerni. Ebben a pillanatban nyilvánosan is ki szeretném mondani - a legkevésbé érdekel a Super Bowl. Csak szeretnék 1-0-s mutatót, amikor újra látom a gyerekeimet a meccs után."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu