Ravens-Cardinals meccsértékelő

Lezajlott a második heti összecsapásunk is tegnap, az NFL 2019-es szezonjában. A győzelem zsebben, méghozzá egy szoros, kifejezetten izgalmas és élvezetes meccsen sikerült 23-17 arányban megverni a Cardinalst. Voltak nagyon bíztató jelek, de bizony-bizony előjöttek bődületes hibák, mulasztások is pár csapategységtől, játékostól. Mivel a Bengals és a Steelers is hasonlóan az első héthez kikapott, a Browns pedig monday night meccset játszik, miénk a pole-pozíció az AFC Northban. Térjünk is rá a meccs elemzésére, hiszen bőven van miről értekeznünk a pozitív és a negatív oldalon egyaránt.

Pozitívumok:

1. Lamar igazi vezér volt

    Másodéves irányítónk játékát tegnap is élmény volt nézni, 272 passzolt, 120 futott yard, 2 TD passz, a mutatók önmagukért beszélnek. Egyre inkább úgy fest, hogy Roman mester rendszere nagyon fekszik Lamarnak, megvan a kémia közte és az elkapók között, a tight endeket kiválóan tudja megjátszani és olvasási képességei is egyre jobbak. Tisztán látja a célpontokat, egyre kevesebb lasztit indít meg csínybe, ha végképp nincs megjátszható társ életveszélyes futásokkal tud megindulni. Csak így tovább!

2. Az éles helyzeteknél sikerült odacsapni

    Különösen a találkozó utolsó negyedében volt ez igaz, ugyanis a támadósor és a védelem is meg tudta szerezni a kulcs first downokat, illetve jó pillanatban tudott odaérni sackelni, nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ezekben a szituációkban az elmúlt években rendre összecsuklott a csapat, most azonban a helyén voltak a dolgok végre.

3. Mark Andrews egy reinkarnálódott Dennis Pitta?

    Többen is említették discordon, hogy Andrews játéka Pitta fénykorára emlékeztet, ezzel az elmúlt két összecsapás alapján egyet kell, hogy értsek. A srác ügyesen szeparálódik, mindig mehet felé a labda, ha nagyon kellenek a yardok, a blokkjai is helyén vannak, az 50-50 átadások lehalászásában szinte verhetetlen. 8 elkapásból 112 yard, elkapókat megszégyenítő teljesítmény, gratulálunk!

Negatívumok:

1. Védelmi megingások

    Sajnos kevésbé szerepelt jól a pass rush, mint azt vártuk, emiatt egészen a 3. negyedig félelmetesen elcsúszott a coverage játék. E mellé még jöttek az egyéni hibák is, emlékezzünk csak Carr bénázására egy sima átadásnál, vagy Jefferson óriási elváltására, mellyel igen nehéz helyzetbe hozta a csapatot. A futást sikerült megölni, de coverage szinten az LB sor is alulmúlta önmagát, ezen mindenképp javítanunk kell!

2. Rengeteg felesleges szabálytalanság

    10 büntetés összesen 62 yardért, nem éppen a jó összpontosításra utal. Ráadásul ezeknek a zászlóknak a 80%-a simán elkerülhető lett volna. 12 ember a védelemben többször is, teljesen egyértelmű pass interference, csúnya holdingok a támadófal részéről. Most ugyan belefért, de vajon jövő héten is bele fog?

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary