Patrick Mahomes lesz a liga első 200 millió dolláros játékosa

Legalábbis a mai hírek szerint. Annyi biztos, hogy Patrick Mahomes az idei teljesítményével kétséget sem hagy afelől, hogy miért választották meg a tavalyi szezon legértékesebb játékosának és minden jó úton halad afelé, hogy a szezon végén ismét Ő kapja meg az MVP díjat.

A kiemelkedő teljesítményt természetesen a csapata sem fogja szó nélkül hagyni és a mai hírek szerint 200 millió dolláros szerződést kaphat majd az offseasonban. Egy ötéves szerződést írhat majd alá Mahomes amivel évente átlagosan 40 millió dollárt kereshet.

Ezzel Mahomes lenne a liga történetének első játékosa aki 200 millió dolláros szerződést kap a csapatától. Jelenleg Matt Ryan a rekordtartó a maga 150 millió dolláros szerződésével. Azonban nem a Falcons irányítója, hanem a Seahawks QB-ja, Russell Wilson keres a legtöbbet átlagosan ami évente 35 millió dollárt jelent.

Persze a teljes összeg az egy dolog, ennél talán fontosabb, hogy mennyi garantált keresetet rejtettek el benne. Ebben a kategóriában Jared Goff vezet, a Los Angeles Rams fiatal irányítójának szerződése 110 millió garantált keresetet tartalmaz.

Az biztos, hogy a hosszabbításával Patrick Mahomes lesz a liga legjobban kereső játékosa, a kérdés csak annyi lesz, hogy 200 millió dollár alatt vagy felett lesz a teljes összeg.

twitter.com, Fotó: twitter.com