Regular season week 4: Redskins 3 Giants 24

A múlt heti mérkőzés után egy csoportellenfelet is sikerült legyőzni, így 2-2-re javítottuk a mérlegünket. Mi is buta hibákat követtünk el, azonban harmatgyengén játszott a Redskins, így egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Visszaszállt a földre Daniel Jones, aki két egymást követő drive-ban két csúnya INT-t dobott. Szerencsére ez is belefért és nem látszott rajta, hogy összezuhanna a hibától. A Buccaneers ellen a fumble-k, most a pickek jelentettek problémát, így a labdabiztonságban egyértelműen javulnia kell az irányítónknak. Azt azért mindenképp meg kell említeni, hogy jól meg tudta hosszabbítani a játékokat, ebben a tekintetben mindenképp előrelépés Manninghez képest. Ugyan jól játszott Wayne Gallman, de egyértelmű, hogy pótolhatatlan játékos Saquon Barkley. A futóinknak is meggyűlt a baja a labda megtartásával, Gallman mellett a bemutatkozó Jon Hilliman is elejtette egyszer a játékszert. Az elkapók közül ezúttal Sterling Shepard vitte a prímet, Evan Engram kicsit csendesebb volt, de azért ő is összehozott 54 yardot. A támadófal a szokásosat hozta, a futásokat valamivel átlag alatt támogatták. Nagyobb konzisztenciára lenne szükség ebben a tekintetben. A passzblokkolás jobban ment, nem szerzett sacket a Redskins.

Az ellenfelünk gyászos támadójátéka ellenére is sokat fejlődött a védelem, bár ha nem Case Keenum a Washington QB-ja, akkor legalább egy hosszú passzt benyeltünk volna az elején most is. Dwayne Haskins sem tudott javítani a fővárosiak szekerén és 3 INT-t dobott a bemutatkozásán. A 4 INT mellett 3 sacket szereztünk, remélhetőleg folytatni tudjuk ezt a hagyományt. Hatástalanítottuk a futásokat, így emiatt és a folyamatos hátrány miatt passzra kényszerítettük az ellenfelünket, akik számos hibát elkövettek. Persze számíthattunk erre a Bears elleni mérkőzésük után is, amikor szintén borzasztóan játszott a csoportriválisunk. Nem lepődnék meg, ha Jay Gruden lenne az első head coach akitől elköszönnek idén.

Sima győzelem volt, azonban számos játékelemen finomítani kell az ötödik hétre, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk a Vikings ellen. Elsőként jobban ügyelni kell a labdára, de a turnovereket részben a vezetés okozta könnyelműségnek és a rookie hibáknak tulajdonítom. Persze egy szoros meccsen ez akár a győzelembe is kerülhet. Az elején ismét beragadhattunk volna, két olyan játékot is feljegyeztem, amely csúnya bekapott touchdownnal végződhetett volna, de ma velünk voltak az ellenfél irányítói. Mókás összecsapás volt, amelyen lazán nyertünk, ennek pedig mindig örülni kell (pláne ezekben az években). A játék minőségén azonban javítani kell, különben többször is fájni fog még a fejünk idén.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu