Christian McCaffrey a hátán cipelte a Panthers offense-t a Texans elleni kemény harcban

Miután karrier csúcsot jelentő 37 alkalommal kapta meg a labdát a Carolina 16-10-es Texans elleni győzelme során, a futó Christian McCaffrey-t a szekrényénél kérdezték arról, érzi-e ezt a 37 játékot. "Igen." felelte McCaffrey mosolyogva. "De jó érzés."

McCaffrey-t ütötték-verték az NRG Stadium-ban. De ezekkel a játékokkal (27 futás 93 yard és 10 elkapás 86 yard) 179 yardot szerzett a Carolina 297 yardjából. Ő szerezte a Carolina egyetlen TD-jét azon a napon, amikor egy 3 yardos futás során két szerelési kísérletből is kiszabadult.

"Hatalmas meccse volt, valószínűleg neki volt a legnagyobb hatása az egész meccsre." mondta az irányító Kyle Allen. "Nagyon jó dolog tudni, hogy ott lesz, ahol lennie kell."

A nap nagy részében McCaffrey maga volt az offense.

"Ez minden vasárnap megmutatkozik." mondta az újonc baloldali tackle Greg Little. "Ő a mi angyalunk, én így hívom. Egy igásló. Örülök, hogy az én oldalamon áll."

A múlt héten Arizonában McCaffrey összehozott egy 76 yardos TD futást, amely a leghosszabb a karrierje során. Ezen a vasárnapon Houstonban nem volt ennyi helye, hogy szabadon futhasson.

A Texans és a védőfal a sztár defensive end J.J. A Watt vezetésével nem engedett 13 yardnál hosszabb futást. Nagyon mészárlás volt a szerelések között.

"Olyan volt belül, mint egy háború." mondta a bal oldali guard Greg Van Roten. "Ezek a srácok nagyok és nehéz elmozdítani őket. Minden yard, amelyet ma megszereztünk, nehezen kiharcolt yard volt."

Ahogy McCaffrey is mondta a meccs után, néhány találkozó ilyen lesz. Néhány meccsen a 4 és az 5 yardos futás már nagy játéknak számít. Ez is egy ilyen meccs volt.

"Találd meg a lyukat, hajtsd le a fejed, szerezd meg, amit tudsz." mondta McCaffrey.

McCaffrey pedig folyamatosan kezelhető down és távolság helyzetekbe hozta a Panthers csapatát a meccs során. A kocsit a 22. számú játékos után kötötték.

"Kifutotta a belét is." mondta a tight end Greg Olsen. "Nem voltak nagy játékok, de hatékonyak voltak. Kiszabadult a szerelésekből, befejezte a futásokat. Dolgos napja volt. Vitt minket előre."

Úgy is tervezte, hogy viszi őket előre, ha erre van szükség.

És nem lett volna tipikus Panthers meccs, ha McCaffrey nem csinál valami látványos dolgot. A 8 yardos elkapása 3rd&7-nél, amikor a labda kétszer is kipattant a bal kezéből és előre csúszva szerezte meg a first down-t, teljesen valószerűtlen volt.

"Felpattant és megpróbáltam megcsinálni a játékot." mondta McCaffrey. "Örülök, hogy ilyen messzire csúsztam. Ha ez fű lett volna, nem tudom, hogy alakult volna. Szerencsére műfű volt. Tudtam, hogy ez egy elkapás. Az volt az első, hogy ránéztem a nyalókára és láttam, hogy túljutottam a first downt jelölő vonalon."

Újabb figyelemre méltó játék került McCaffrey egyre bővülő összefoglalójába.

A Carolina dinamikus igáslova vezeti az NFL-t 411 futott yarddal és egy igazán különleges szezon közepén van.

Vasárnap csatlakozott Jim Brownhoz (1963), az eddigi egyetlen játékoshoz az NFL történetében, aki háromszor is legalább 175 scrimmage yardot és egy TD-t szerzett a szezon első négy meccsén. Mindezt azok után, hogy 2018-ban majdnem 1000-1000 yardos szezont tudott produkálni.

Csak egy újabb nap a munkahelyen.

"Eltöltök egy kis időt a jégkádban," mondta McCaffrey, "és továbblépek a következő hétre."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu