Kyle Allen és Gardner Minshew nem csak a reflektorfényt osztja meg egymással

Amikor a Panthers vasárnap fogadja a Jaguars csapatát, az NFL két legújabb fiatal irányítója lesz a center mögött. Az egyik oldalon olyasvalaki lesz, aki inkább városi legenda, mint NFL irányító: Gardner Minshew, a szenzációszámba menő újonc, aki az ikonikus bajuszáról, a bandanájáról és a napszemüvegeiről ismert. Jacksonville-t és a ligát gyorsan meghódította a Minshew Mania, az irányító stílusa, a jellegzetes meccs előtti rutinjai és az aranyat érő karja is folyamatos beszédtéma.

A másik oldalon ott van Kyle Allen, a meglepetésember, aki megmentette a Panthers szezonját. Minshew-vel ellentétben Allen körül nincs médiacirkusz. Az irányító szereti önmagát adni, vonakodva ismeri el az eredményét és többnyire a csapattársait dicséri. Ahogy Allen mondta, a 7-es számú mez nélkül "elég észrevétlen", egy NFL sztár helyett inkább az újságírókkal hasonlítja össze magát.

Bár Allen és Minshew teljesen különböző módon jelennek meg a hírekben, kiderült, hogy valójában nagyon is hasonlóak.

Egyik játékosnak sem volt hagyományos az NFL-be vezető útja. A legtöbben nem számítottak erre a fajta sikerre a szezon előtt. De Allen nem lepődött meg.

"Azt hiszem, azt láthatjuk, hogy egyre több fiatal irányító játszik." mondta Allen. "Csak elengedték a srácokat és bedobták őket a vasárnapi mélyvízbe. Nagyon jó látni, hogy sok fiatal irányító nagyon jól teljesít a bajnokságban."

A ligában sok csapatnál a tartalék irányítók kényszerültek beállni a center mögé, Allen-hez és Minshew-hez hasonlóan sokan fiatalok. De sokukkal ellentétben sem Allen, sem Minshew nem volt különösképpen új jövevény.

Allen, akit szinte annyiszor küldtek el, mint ahányszor kezdő volt, 2018-ban érkezett a Panthershez, mint draftolatlan szabadügynök, míg Minshew-t a Jaguars választotta ki az idei draft hatodik körében.

Mindkét fiatal irányító csapatot váltott az egyetemen, Allen a Texas A&M valamint a Houston csapatában játszott, Minshew pedig az ECU és a Washington State csapatában.

És most mindkét irányító a reflektorfénybe került, de egyiküknek sem kellett ezt egyedül csinálnia. Allen és Minshew az NFL első és harmadik legjobb futójára támaszkodhat Christian McCaffrey és Leonard Fournette személyében. Mindegyikük megvillantotta már az éles elméjét, a sack elkerülő és TD-t passzoló képességét, mindkét irányító egymás után győzelemre vezette a csapatát.

Ha a Panthers vasárnap nyer, Allen Kurt Warner óta az első irányító lesz, aki az első négy kezdő meccsét megnyerte. Ám Allen a rá jellemző módon ezzel nem foglalkozik.

"Persze, igen, jó lenne 4-0-val kezdeni." mondta Allen. "De ami igazán jó lenne, ha minden olyan meccset meg tudnék nyerni a csapatnak, amelyiken tudok játszani. Ez a dolgom, amikor hívják a számomat, hogy jöjjek és játsszak, meg kell nyernem a meccset ennek a csapatnak."

Allen soha nem aggódott az egyéni statisztikák vagy díjak miatt, még kevésbé az ő nevéhez fűződő mánia vagy őrület miatt. Amit igazán szeretne, az egyszerű.

"Egy győzelem a Panthers csapatától, mit szólsz ehhez?"

Fotó: yardbarker.com