Milyen mérlege lehet idén a Giants-nek?

Eltelt a szezon egynegyede, 2-2-es mérleggel áll a Giants. Keserű szájízzel kezdődött az esztendő, a Cowboys és a Bills ellen sem volt esélyünk, ezután azonban sikerült javítani. Persze az is kellett ehhez, hogy a Buccaneers és a Redskins sem brillírozott ellenünk és a szerencsével is jól álltunk, de ez nem számít, hiszen annyit érsz, amennyit a mérleged mutat. Most tekintsük át az előttünk álló heteket, vajon mire számíthatunk még idén?

Year to year league-nek tartom az NFL-t, amelyben elég egy offseason is ahhoz, hogy szignifikáns változások történjenek egy csapat háza táján. Persze ez nem azt jelenti, hogy valaki egy 1/1-es szezon után azonnal Super Bowlba jut, de szerintem egy újjáépítés alatt álló franchise játékán is vannak nyomok arra, hogy valóban jó irányba tartanak-e. Az első két mérkőzésen az elmúlt években látott gyenge játék és tanácstalanság volt ránk jellemző. Sima vereségeket szenvedtünk és totálisan dominálták az edzői stábunkat is. Daniel Jones beállítása felkavarta az állóvizet és a hibái ellenére javulni tudtunk. Korrektül végezte a dolgát és szerencsére Pat Shurmur sem állította megoldhatatlan feladatok elé. Nagyon fontos egy QB-nál a rendszer, talán Jared Goff erre a legjobb példa, de nézzük meg Dwayne Haskins-t is a Redskins-nél. Egy totálisan szétesett offense-t kellett volna felráznia, nem csoda hát, hogy jöttek az interceptionök.

A live alatti kérdéseknél is feljött, hogy vajon képesek lehetünk-e egy 8-8-as vagy 9-7-es mérlegre. Jelen pillanatban kevés esélyt látok erre, de a valódi választ a következő hónap fogja megadni. Remek teszt lesz a vasárnapi Vikings elleni mérkőzés, amelyről totál azt hittem, hogy idegenben fogjuk játszani (utána sem néztem), de nem… :D Sebaj. Valamivel a tudása alatt teljesít a Minnesota. Hiába Dalvin Cook remeklése, a támadósoruk a 24. helyen áll és Kirk Cousins 3 touchdownja sem túl impresszív. Ugyanakkor ne becsüljük le őket, hiszen Adam Thielen és Stefon Diggs továbbra is bármikor képes egy nagy játékra, a secondary-nk pedig roppant inkonzisztens. Egyszer-egyszer biztosan meg fognak lódulni és egy DPI is bármikor benne van, de ha le tudjuk hozni a meccset elváltások és óriási baklövések nélkül, akkor én már azt is előrelépésnek fogom tartani. A támadóinknál arra leszek kíváncsi, hogy mennyire fognak bírni a Vikings pass rushereivel. Látható az O line-ba befektetett energia, jobbak vagyunk tavalyhoz képest, de így is számos kérdőjel akad. Mire képes Nate Solder? Az erősebb ellenfelek egyértelműen megeszik és ha így megy akkor szépen lassan eljutunk oda, hogy csak azért marad a kezdőben, mert nincs más. Mike Remmers a túloldali társa, aki pont az ellenfelünknél játszott legutóbb. Amilyen gyenge az O, olyan erős a D, mindössze 312 yardot engedélyeznek meccsenként, ezzel pedig a hatodik helyen tanyáznak. A szezon előtt 8-8 és 10-6 közé lőttem be ezt a Minnesotát és ez most is megállja a helyét velük kapcsolatban. Így azt gondolom, hogy remek választ ad arra ez az összecsapás, hogy valóban felzárkóztunk-e a középcsapatokhoz.

A Patriots egészen más kávéházat jelent, oda nyugodtan hívjunk egy papot is, mert akár nyócegyezés is lehet a péntek hajnalból. Régen kezdett ilyen jól a New England mint most, az elmúlt időszakban inkább a kísérletezéssel teltek Bill Bellichick első játéknapjai, most azonban rákapcsoltak. Na de hátha majd a csapatunk iránt érzett szimpátia miatt eladja nekünk ezt a meccset, mint tette tavaly a Lions ellen és nyerünk. Úgyis ezt akarjátok olvasni, ettől szereznénk némi népszerűséget J A Cardinals elleni mérkőzés is érdekes lesz, hiszen két rookie irányító feszül majd egymásnak és a következő időszakban ez tűnik a legnyerhetőbb párharcnak. Azért is igaz ez, mivel a várakozásokon felül teljesít a Lions, így nehéz detroiti túra elé nézünk. Ezután lehetőséget kapunk megtorolni a minket ért sérelmeket a Cowboys-nak, bár rendre inasba teszik Garrették az edzői stábunkat. A bye week előtt azonban mindenképp ütni kell a Jets-et.

Nálam a 4-6 lenne a pihenőhétre várt mérleg. Ugyan mindig benne van egy-egy meglepetéseredmény, de szerintem a mi esetünkben erre az átlagosnál kisebb esély van, viszont a gyengébb csapatokat jobb eséllyel oldjuk meg. Persze pont egy ilyen W lehet a Bears elleni, akiknek a mumusai vagyunk, bár a tavalyi ellenük aratott győzelmünk szerintem nem túl releváns, annyira nem vették komolyan azt a meccset. A Packers ellen sem lesz könnyebb és akkor hátravan még két Eagles elleni csoportrangadó is. Nagyon szeretném, hogy nyerjünk, de ha nem történik semmi extrém, akkor nem mi leszünk az esélyesek. A Dolphins ellen viszont igen, jelenleg őket tartom a legesélyesebbnek az 1/1-re. A Redskins ismételt legyőzése sem ördögtől való gondolat.

7-9-t lövök be célként. Ez kettővel több lenne a tavalyi évhez képest és arra lehetne következtetni, hogy Daniel Jones is folytatja a jó játékát. A rájátszásért való küzdelemhez fejlődnünk kell még, de szerencsére úgy néz ki, hogy sikerült elkerülni a tavalyi és az azelőtti gyenge kezdést. A papírforma alapján tehát erősebben zárhatunk, mint 2018-ban és ha franchise QB válik Jones-ból, akkor engem is utolér majd az optimizmus. A későbbi jövő megítéléséig azonban még várnom kell.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu