Továbbra is hibátlan a Patriots

A végeredmény ellenére három negyeden keresztül teljes mértékben helytálltunk a Patriots otthonában, így nem beszélhetünk kiütésről, ami jó. Volt tartása a csapatnak, a védelem száz százalékot hozott ki magából, a támadók pedig a sok hiba mellett egyszer-egyszer meg tudtak villanni. Látszott a keretek erőssége, azonban lehet mire alapozni.

Mint mindig, ezúttal is Daniel Jones-szal kell kezdeni, akinek egyre aggasztóbb a labdabiztonsága. New England ide New England oda, nem lett volna szabad három interceptiont dobnia ezen az összecsapáson. Négy mérkőzés után 6 INT-vel és 3 elveszített fumble-vel áll, ezen a szérián pedig sürgősen változtatnia kell, hiszen a turnoverek erőteljesen befolyásolhatják a karrierjét. Persze nem volt egyszerű dolga NFL kaliberű futó nélkül, de ezeket a hibákat akkor is elkövette volna, ha Barkley mellett pályára léphet Shepard és Engram is. Nem képvisel profi szintet Jon Hilliman, ráadásul ő is vétett egy fumble-t. Az már biztatóbb, hogy sikerült megtalálni Golden Tate-et és 100 yard felett zárt. Bravúros volt a 64 yardos touchdownja, ahol mind az átadás mind az elkapás gyönyörű volt. Kicsit Victor Cruz Seattle elleni játékához hasonlítható. Darius Slayton hozta a szokásosat, ötödik körös újoncként abszolút helytállt. Ellenben Cody Latimert hetek óta keressük. Fejlődött a támadófal a múlt héthez képest, időnként nagy volt a nyomás, de számos alkalommal adtak időt. Konzisztensebbé kell válniuk a szezon hátralévő részére. Összességében látszott, hogy egy bivalyerős védelem ellen kellett helytállni, akik néhány kivételtől eltekintve a hírüknek megfelelően játszottak. Az offense csak 7 pontot szerzett és amikor haladni tudtak a játékosaink akkor is zárásként jött egy hiba. Jobb munka kell Pat Shurmurtól is, aki 7-8 perccel a vége előtt egy punttal gyakorlatilag lezárta a mérkőzést és a gameplan hibáját jelzi, hogy összesen három támadónknak van pozitív yardos elkapása.

A védelem viszont 110 százalékot hozott ki magából. 3,3 yardos átlaggal futott a New England, így domináltuk őket ebben a tekintetben. Egyre jobban összeáll a D line, bár Olsen Pierre agyrázkódást szenvedett, így mennyiségileg kevesen lehetünk. Ezúttal a passzsiettetés is javult, bár ezt megköszönhetjük Josh McDaniels-nek is. Eddig bevált Markus Golden megszerzése, aki az első hét kivételével mindig szerzett legalább fél sacket és ötnél jár hat forduló után. Ezúttal Lorenzo Carter is megmutatta magát, de továbbra is tartom, hogy egy más szerepkör jobb lenne neki. Gyönyörű volt a kiharcolt fumble-je, azonban a tight endet kellett megvernie hozzá és több alkalommal is Ryan Izzo-t állították rá. Nem fognak neki mindig ilyen szívességet tenni. A szerelésekkel ismét akadtak gondok, számos elhibázott kísérletet mutattunk be. Ennek ellenére nem volt rossz a linebacker kettősünk, főleg David Mayo csapott oda a lovak közé. A secondary is javult, kezdi felvenni DeAndre Baker az NFL ritmusát. Janoris Jenkins-nek is voltak szép pillanatai, ráadásul bemutatott egy INT-t is, de a negyedik negyedes WTF jelenete némileg rombolt az összképen.

Nagy kedvencünk Nate Stupar. Állítólag a special teamben végzett munkája miatt kapott munkát újra és újra (illetve most a sérülések miatt). A blokkolt punt azonban az ő nyakán szárad, durván hátranyomta Brandon Bolden, így Riley Dixon a csapattársa vállát találta el. Szánalom.

Ilyen játékot vártam, mikor azt mondtam, hogy ennél a megfiatalított csapatnál belefér egy vereség is. Megvolt a tisztes helytállás, sokáig meccsben voltunk, de a végére elfogytunk. Sokkal simább vereséget vártunk és azt, hogy már félidőre eldől a mérkőzés. Ehhez képest jóval tovább tartottuk magunkat és titkon valami hasonló pozitívumban reménykedtem a közeljövőben, hiszen a komoly játékerőt képviselő ellenfelek ellen már az első perctől esélytelenek voltunk, de most nem ez volt a helyzet. A labdára sokkal jobban vigyázni kell, de úgy tűnik, hogy legalább a védelmünk magasabb fokozatba kapcsolt. Persze csak akkor ér valamit az egész hogyha tartani tudjuk ezt a lendületet és a nálunk gyengébb képességű csapatok ellen is ilyen szinten tudunk teljesíteni.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu