Carolinában nem csinálják össze magukat, ha sérült az 1/1-es irányító

Cam Newton, a 2011-es év draftjának 1/1-es irányítója jelnleg sérült és nem léphet pályára a Bucs ellen Londonban. Vele a csapat mérlege idén 0 győzelem, két vereség. Köztük a második fordulós Bucs elleni. Amióta a 2018-ban draftolatlanként a Panthershez kerülő Kyle Allen irányít, a Párducok mérlege 3 győzelem, 0 vereség. Minek ide 1/1-es irányító, ugye? Kyle Allen-ek, Gardner Minshew-k (idei draft 6.kör, 178. választás) is találhatók itt!

Amúgy tényleg! Az elmúlt 20 évben a poszt fontossága folytán 14 alkalommal választottak a csapatok 1/1-re irányítót. Közülük tudjátok hányan nyertek Super Bowl-t? Kereken kettő, ugyanis az elmúlt 20 évben mindössze Eli és Peyton Manning hódította el 1/1-esként két-két alkalommal a trófeát és a vele együtt járó gyűrűt, Az idősebb Manning viszont 22 éve lett kiválasztva, mint 1/1-es.

Az NFL-ben jelenleg (ha Eli Manning-et már nem számoljuk ide, s miért számolnánk) 6 csapatban -köztük a Bucs- van 1/1-es kezdő irányító. Ezek közül mindössze a Panthersnek és a Ramsnek sikerült egyáltalán a Super Bowl-ig eljutni, bár ott mindketten elbuktak.

Na de térjünk rá a hétvégi mérkőzésre!

Christian McCaffrey, aki vezeti a futással megtett yardok listáját a ligában, kapott egy kis extra pihenőt a hét elején. Rá is fért, hiszen a Jaguars elleni győzelemben vastagon kivette a részét. Hétvégén azonban ott lesz, természetesen fel sem merült ennek az ellenkezője. A Bucs védelmének a második körben sikerült őt limitálni. Vajon ez sikerülhet másodjára is?

Cam Newton-hoz hasonlóan hiányozni fog a Párducok csapatából két támadó falember, Greg Little és Trai Turner. Ugyancsak nem lép majd pályára Natrell Jamerson (DB) és Christian Miller (LB).

A Bucsnál is lesznek hiányzók és itt is a támadófal a legmaródibb. A három hiányzó falember, Alex Cappa, Demar Dotson és Zack Bailey. Nem tud játékot vállani még Jack Cichy és Breshad Perriman sem.

Kérdéses státuszban is vannak mindkét oldalról. A Párducoknál Eric Reid (S), Shaq Thompson (LB), Donte Jackson (CB), Chris Manhertz (TE) és Dennis Daley (OT). A Kalózoknál T.J. Logan lesz kérdéses.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com