Christian McCaffrey jól érzi magát és arra koncentrál, hogy megszerezze a győzelmet Londonban

Szürreális. Ez az a szó, amit a futó Christian McCaffrey használt az eddigi londoni tapasztalatainak leírására.

"Nagyon szórakoztató volt. Határozottan király élmény." mondta McCaffrey, miután pénteken a Harrow School-ban edzett. "Ez a legcsodálatosabb iskola, amit valaha láttam az életemben. Kilenc lyukú golfpálya is van. Úgy néz ki, mint a Roxfort - ez az első, amire gondoltam. Ez elég hihetetlen."

Ha már a hihetetlenről beszélünk, a téma végül McCaffrey hátsérülése lett, amelyet akkor szenvedett el, amikor a hátára esett a Jaguars ellen szerzett TD során.

"Nagyon keményen a hátamra estem, de jól érzem magam." mondta McCaffrey. "Tegnap is tudtam volna edzeni, a meccset követő napon is edzhettem volna. Tényleg jól érzem magam."

A háta miatti aggodalom miatt McCaffrey kissé megrázta a fejét. De amikor egy sztár running back MVP szinten játszik, mindig ez van.

"Megértem." mondta McCaffrey.

A játékosokat megkérdezték a városnézésre vonatkozó terveikről is, de McCaffrey azt mondta, hogy erre most nem fog sor kerülni.

"Üzleti úton vagyunk itt, hogy nyerjünk egy meccset." mondta McCaffrey. "Számomra ez csak a felkészülésről szól."

De annak, ami McCaffrey számára szürreális volt, egy része a helyiek azon csoportja, akik felismerték őt.

Gyerekként arról álmodozott, hogy az NFL sztárja legyen. Ha vannak szurkolóid Londonban, akik képet kérnek, az sokat segít abban, hogy ez a terv elérhetőnek tűnjön.

"Elég szürreális tapasztalat, hogy láthatom a foci globális hatásait. Nagyon élveztem." mondta McCaffrey.

És azt reméli, hogy a Panthers szurkolók, akik kiutaztak Londonba, szintén élvezik az utazást, különösen vasárnap a Tottenham Stadium-ban.

"Fantasztikus, hogy az emberek csak azért repültek ide, hogy lássanak minket játszani." mondta McCaffrey. "Rendkívül nagyra értékeljük az összes ide utazó Panthers szurkolót és az összes itteni Panthers szurkolót. A srácok koncentráltak, készen állnak kimenni oda és megszerezni a győzelmet."

A győzelem eléréséhez a Panthersnek valószínűleg jobban kell futtatnia a labdát, mint a Tampa Bay elleni első találkozón.

McCaffrey csupán 37 futott yardot szerzett 16 futásból, ez volt ebben az évben messze a leggyengébb teljesítménye. A Buccaneers nagyon jól teljesített az első öt meccsen a futás ellen, a csapat a liga legjobbja 3,12 yardot engedve futásonként.

"Csak hatékonynak kell lennünk." mondta McCaffrey. "Nincs titkos képlet: a passzoknak sikerülniük kell, hatékonynak kell lenni az első és a második down során, valamint meg kell csinálni a játékot, amikor a labda a kezünkben van. Hatalmas erőfeszítésre van szükség egy ilyen jó futás elleni védelemmel szemben, nagyon fontos, hogy bízz a technikádban, bízz a szemedben, bízz a réseidben."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu