Colin Kaepernick, akit megrágott és kiköpött az NFL

img-5744_1.JPG

A San Francisco 49ers korábbi kezdőirányítójának, Colin Kaepernick-nek az ügynöke a héten lenyilatkozta, hogy kapcsolatba léptek az összes NFL csapattal de nem jártak sikerrel. A Super Bowl-t megjárt irányító valószínűleg soha többet nem fog pályára lépni a profi ligában és ennek fő okát nem a játékában hanem a meggyőződésében kell keresni.

Kaepernick volt az a játékos aki három éve tiltakozási hullámot indított el az NFL-ben, hogy felhívja a figyelmet a fekete lakosságot érő egyenlőtlen bánásmód miatt. Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez és az egész odáig vezetett, hogy Donald Trump elnök felkérte az NFL-t, hogy tiltsák el a tiltakozásban részt vevő játékosokat.

Az elnök felhívása csak olaj volt a tűzre mert a rá következő fordulóban, a Dallas Cowboys csapatát leszámítva, minden csapat mindegyik játékosa tiltakozását fejezte ki a himnusz alatt. Az ügyet ezután gyorsan elfelejtették de ez Kaepernick pályafutásába került.

2016 októberében átalakították az irányító szerződését amely már tartalmazott egy opciót ami szerint Kaepernick kiléphet a kontraktusából és szabadügynökként kereshet magának új csapatot. Ezzel élt az irányító de nagyon rosszul mérték fel a helyzetét.

Három év alatt, a sok hír és pletyka ellenére, egyedül csak a Seattle Seahawks mutatott komolyabb érdeklődést iránta. Egyetlen csapatként edzésre hívták az irányítót de végül nem szerződtették. Egyetlen más csapat sem számolt vele komolyabban pedig sokak küzdöttek irányítóproblémával a közelmúltban.

instagram.png

Csak idén felmerülhetett volna a neve Andrew Luck visszavonulásakor, Ben Roethlisberger, Drew Brees, Cam Newton, Nick Foles vagy most Mason Rudolph sérülésekor. Az persze igaz, hogy Jim Harbaugh távozása után az Ő játéka is jelentősen visszaesett de Kaepernick pályafutásának egyértelműen politikai okok vetettek véget.

Fotó: isntagram.com, usatoday.com