A Vikings simán legyőzte az Eagles-t

A vártnál könnyebb győzelemmel zártuk a mai Eagles elleni találkozót, köszönhetően többek között Diggs mesterhármasának. Megtörtént a csoda, Kirk Cousins győzni tudott olyan csapat ellen, akik pozitív mérleggel rendelkeztek a találkozó előtt. A számításoknak megfelelően nyertünk, talán kicsit könnyebben, mint az eleinte sejthető volt, bár itt sem volt minden rendben.

A támadófal ma sem tündökölt, de ezt lassan kár is leírni, hiszen minden meccsen így van, igaz azt tegyük hozzá, hogy ma csak egyszer került a földre az irányítónk. Ennek ellenére Cousins 300+ yardot passzolt és 4 TD passzt is kiosztott. Diggs 3, míg Thielen 1 TD elkapással járult hozzá a sikerhez.

2005 óta először fordult elő, hogy Vikings játékos 3 TD elkapást jegyez egy meccsen, legutóbb ez Marcus Robinson-nak sikerült. Diggs összességében jól játszott. Egyrészt volt egy 62 és egy 51 yardos TD elkapása, ráadásul elég rövid időn belül, majd szerzett még egyet 11 yardról is. Legutóbb egyébként 2000-ben Randy Moss volt az a Vikings játékos, aki 2 50+ yardos TD elkapást csinált egy meccsen. Diggs most boldog lehet, most ki volt szolgálva rendesen. Mosolygott is egész meccsen és utána is.

Bár a futások ma nem ültek annyira, mint szoktak, idén a Vikings az első csapat, akik 100 yardnál többet tudtak futni az Eagles védelme ellen. Mattison 63, Cook 41, míg Diggs 18 yardot szerzett futásból.

A védelmünk megint őrölte az ellenfelet. Bár volt néhány hiba, a 3 sack, 2 interceptiont és megannyi remek védekezés ismét megmutatta, hogy elit szinten játszanak a srácok.

Cousins a meccs után elmondta, hogy egy nagyon agresszív és kreatív volt ma a játékhívás, aminek meg is volt az eredménye.

A folyatásban a jövő héten a Detroit Lions vár ránk, méghozzá idegenben. A csoporton belüli helyezés szempontjából szükség lenne a sikerre, ugyanis a Packers és a Bears is legyőzött minket.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: atletique.com