A Cardinals is erősnek bizonyult a Giants-nek

Nagyon gyenge kezdés után sikerült felkapaszkodni, a jó sorozatunk azonban nem sokáig tartott és végül egy viszonylag sima vereséget szenvedtünk hazai pályán az Arizona Cardinals ellen. A végén még egy utolsó utáni esélyünk is lett volna fordítani, azonban a támadófalunk visszatért a néhány évvel ezelőtti formájához.

Sajnálom azokat akik azt várták, hogy sima győzelem lesz, előzetesen egyenlő erők küzdelmére lehetett számítani és ez többé kevésbé teljesült is. Tettem már utalást arra, hogy a támadófalunkat, főleg a két tackle-t meg fogják enni a jobb játékosok és ez most újra bekövetkezett. Nagyon gyenge Mike Remmers és Nate Soldernek is el kellene gondolkodnia a visszavonuláson. Nem tudom hogyan halad a fiának a gyógyulása, de már két éve abba kellett volna hagynia a játékot, mert így csak önmagát építi le a régen jól játszó OT. Az érkezésekor azzal kezdte Dave Gettleman, hogy az elsődleges célja a támadófal újjáépítése lesz. Hozott egy átlag feletti és egy átlagos guardot Kevin Zeitler és Will Hernandez személyében, a többi döntése mind félresikerült. Ez így gáz. Természetesen Daniel Jones dolgát sem könnyítették meg, de azért az irányítónkat sem lehet teljes mértékben felmenteni. Nem tudom mire gondolt a mérkőzés eleji interceptionnél, de hétről hétre látunk tőle legalább ilyen játékot és sürgősen változtatnia kell. Ezen kívül három fumble-t is vétett, amiből kettő az ellenfélnél kötött ki, így összesen 12 eladott labdánál tart. Történjen akármi, hosszútávon nem fog beleférni ennyi turnover.

Megfejtette a Cardinals a run defense-ünk kiiktatását, ehhez pedig nem kellett más, csak annyi, hogy ne Dexter Lawrence és Dalvin Tomlinson felé induljanak. 3 TD-t futott Chase Edmonds, azt csinált velünk amit akart. Mindössze 104 passzolt yarddal zárt Kyler Murray, mégis teljesen jól működött az offense-ük. Ezúttal a passzsiettetőink sem villogtak, nagyon hiányzik innen egy klasszis. Talán túl nagy felelőtlenség volt elherdálni Olivier Vernont és Jason Pierre-Pault is. Többnyire dominálta az egységünket a Cardinals és ahogy a labda másik oldalán, úgy itt is úgy érzem, hogy túljártak az edzőink eszén. Persze nem először fordult ez már elő. Ami pozitívum, hogy a secondary nem volt annyira vészes és DeAndre Bakert sem lehet már úgy megetetni.

A special teamről is beszélni kell, hiszen felemásak voltak. Nem volt jó döntés Darius Slayton returnerként való bevetése, nem találta ott önmagát. Aldrick Rosas-t is megzavarta az eső, egy rutinrúgást hibázott el, ami nem jött volna rosszul a végén. A blokkolt punt viszont gyönyörű volt.

Remélem mindenki elfelejti a 8-8-as mérlegről szóló álmokat, mert a Jones-on való reménykedésen kívül ez a csapat ugyanott tart, ahol eddig. A képességek alapján nem volt nagy különbség a franchise-ok között, a Lions és a Cowboys ellen szinte biztosan nehezebb dolgunk lesz. No és ha így folytatódik, akkor a városi rivális Jets ellen sem biztos, hogy mi leszünk az esélyesek. Több játékosunk is alulteljesít, például Nate Solder, de ezt a mait Evan Engram sem teszi ki az ablakba, ezeket a dolgokat pedig kezelni kell. Szintén elő kell venni az edzői stábot is, hiszen egyre kiismerhetőbbé válik a Shurmur féle offense (a playhívások pedig borzasztóak, 3rd & végtelenre futni úgy, hogy a meccsért támadsz???) és James Bettcher védelme sem csak a gyenge állomány miatt olyan amilyen. Gettlemantől is megkérdezném, hogy mit gondolt a csapat ilyen szintű lezüllesztésén és a salary cap gyakorlatilag teljes mértékű figyelmen hagyásakor. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy jó irányba tartunk...

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu