Hová tűnik el a tehetség?

A Buccaneers és szurkolói a keret hiányosságai miatt nagy reménnyel figyelték a holtszezon alakulásait. Természetesen most is a draft kapta a legnagyobb figyelmet. Megszokhattuk azt, hogy a csapatok úgy választanak újoncot ezen a játékosbörzén, hogy az első körösök lényegében mindjárt nagy hasznára tudjanak lenni egységüknek.

Ilyen reményeket tápláltunk mi is Devin White vonatkozásában. Sajnos az eddigi játéka eléggé sótlanra sikeredett, miközben pl. a másik a drafton nagyra tartott belső linebacker, Devin Bush (akiért a Steelers fel is cserélt) labdákat szerez, sőt már touchdown-ja is van. Pedig White volt kikiáltva az első számúnak idén áprilisban a maga posztján. Törvényszerűség? Beépítési gondok? Mentális zavarok az öltözőben, melyek valahogy ott ragadnak évek óta? Persze szó sincs arról, hogy Devin White-ot le kellene írni. Két okból sem. Az egyik, hogy teljesítményében nyilván közrejátszik a sok felkészülési nehézség. Betegség, majd sérülés nehezítette dolgát. A másik, hogy a Panthers ellen azért már mutatott életjeleket, sőt a legtöbb szerelés is övé volt a csapatban. Az már nyilván más kérdés, hogy tőle nem csak ennyit várunk.

Hogy a tehetség besüléséről szóló gondolatomat folytassam, az idei draft játékosai úgy összességében nem nyújtják azt, amire ennek a csapatnak szüksége lenne. Murphy-Bunting és Edwards inkább rossz, mint jó, ha pályára lépnek. Jamel Dean sérült, Anthony Nelson limitált szerepet tud még csak ellátni. Scotty Miller ugyanez. De sorolhatnám az előző év első köröseit is. Winston és Hargreaves ennyi idő távlatából úgy gondolom kijelenthető, hogy bust. Vita Vea jól játszik, de az ő pozíciója nem alkalmas mérkőzések eldöntésére. Nose tackle-t ezért is nem választanak sűrűn az első kör(ök)ben. O.J. Howard is rendkívül limitált szerepkört kap, de mondjuk azt eddig is tudtuk Bruce Arians-ról, hogy támadó rendszere nem a tight end-ekre épít. Csak hát így kidobunk az ablakon egy első körös tehetséget. Mert mindenki higgye el, O.J. Howard az. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a múlt héten a Green Bay Packers trade ajánlatot is tett érte. Egészen bizonyos, hogy Aaron Rodgers nagy hasznát tudná venni a fiatal játékosnak. A trade-ből egyenlőre nem lett semmi és az ajánlat tartalmát sem ismerem. De egy kevés idő még van hátra a csere-bere lehetőség végső időpontjáig. Én személy szerint nem venném jó néven, ha távozna, de az sem megoldás, hogy itt van és nem használjuk ki.

Mindezek alatt példának okáért a Panthersnél az idei első körös defensive end, Brian Burns brillírozik, de a Saints második köröse (idén nem volt első körük) a center Erik Mccoy is szépen megoldja a feladatát, pedig a center poszt annyira nem is egyszerű mutatvány. A Falconst az idén pont nem tudom ide sorolni, mert falembereikkel befürödtek, de ez látszik is eredményeiken.

Szóval a kérdés adott. Hová tűnik a tehetség Tampában? Vagy egész egyszerűen mindig csak rosszul választunk? Jason Licht-et ismerve, ez utóbbi feltevés is lehet helytálló.

A csapat megérkezve Londonból elküldött két játékost. Az egyik a Panthers ellen a speciális egységben hibázó Bobo Wilson. A másik a folyton sérült Devante Bond. Bond hiányozni nem nagyon fog, Wilson helyett viszont új visszahordót kell találni, melyre a csapatnál remélhetőleg megvan a koreográfia.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: buccaneers.com