A Chargers Londonba költözésével megváltoznának a csoportok

Évek óta téma az NFL-ben, hogy az egyik franchise-t elköltöztetik az Öreg kontinensre és Londonban játszanák az otthoni mérkőzéseiket. Sokáig a Jaguars volt a kiszemelt de a héten felmerült, hogy a Chargers költöztetnék át Európába amit a csapat tulajdonosa azonnal elutasított.

A Chargers elköltöztetésének oka pedig igazán ésszerű lépésnek tűnik ha mindenáron át akarnak hozni egy franchise-t Európába. A költözés után Los Angeles-nek megmaradna a Rams és a Chargers jelenleg nem tud megtölteni egy 27 ezres stadiont sem továbbá a nézőtéren főként az ellenfelek szurkolói foglalnak helyet.

A költözésnek kihatása lenne több csapatra is és nem csak az adott évi ellenfeleiket érintené. Ha a Chargers elköltözne akkor átalakulnának a csoportok. Erre az átalakításra jelenleg kétféle alternatíva is létezik.

chargerscsoportok.jpg

 

Az egyszerűbb verzió szerint helyet cserélne a Chargers és a Houston Texans. A másik verzió három csoportot érintene. A Texans ebben az esetben is az AFC nyugati csoportjába kerülne de a Chargers az AFC keletben folytatná és a déli csoportba kerülne a Dolphins.

Természetesen az általam írt második (a képen A forgatókönyv) verzió az érdekesebb mert ezzel három csoportot variálnának meg. A jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve kicsit felélénkülne ezzel a lépéssel a keleti csoport de igen gyengévé válna a déli csoport.

Fotó: instagram.com, si.com