AFC North körkép – 10. hét

Túl vagyunk a felén a 2019-es NFL-évadnak. A North minden csapata letudta a pihenőhetet, a Ravens jelenleg a 2. kiemelt az AFC-ben. Playoff-latolgatásba még nem lehet belemenni, a Patriots és a Bengals is egyránt végezhet 8-8-cal (ez esetben a Cincinnati nyeri a tie-breakert), a köztük levő 14 csapat meg aztán tényleg akárhogy. Jó, az alsó 4-5 (Dolphins, Bengals, Jets, Browns, Broncos) némi túlzással már készülhet az offseasonre, de a konferencia többi csapatával aztán tényleg bármi előfordulhat. Szóval ahelyett, hogy felsorolnék 96 millió lehetséges PO-variációt, inkább szokásos módon megnézem, mi a helyzet az Északi Divízióval.

Cleveland Browns (2-6)

Joe Flacco IR-re került, Brandon Allen pedig jött, látott és győzött a Denver színeiben. Hogy mi történt Mile High-ban, azt Ohióban senki nem tudja megmondani, mindenki értetlenül áll a clevelandi L előtt. Pedig a választ simán meg lehetne találni, csak a megfelelő kérdéseket kell feltenni.

Kik vagytok ti, kedves Cleveland Browns? Hatékony offense? Kimagasló secondary? Legjobb második félidős csapat, legjobb 3. downos konverziós arány? Top 5 HC? A+ draft-guruk, tiszteletet érdemlő GM? Vagy egy sor lila öltönyös pojáca, akik az eksüvőn a leghangosabbak, elsőként részegednek le és esnek pofára? Egy 24 éves, másodszezonos szerencsétlen poster boy, akit épp kiköpni készül a média, miután jól megrágta? Mi a ti identitásotok? Megmondom: két pár, a szabályokak nem megfelelő cipő; háromszor módosított arcszőrzet egyetlen meccs leforgása alatt; a világ legbénább playhívásai; zéró alázat. Haver, tök mindegy, hogy földig ér a szakállad, hogy csimbókos a hajad, hogy nagyanyád kinyúlt pólójában érkeztél a stadionba – készülj fel, menj ki a pályára, tedd oda magad, légy csapatjátékos, játszd ki a beled, majd kezd az egészet elölről! A-L-Á-Z-A-T. Hisztis Rivers sem nyer soha semmit, de legalább vezet néhány statisztikát, az átlagnézőnek meg egyből beugrik a QB, ha meghallja a Chargers nevét.

Vasárnap a Buffalo Bills (6-2) érkezik a Factory of Sadness-be, akik szurkolói a Patriots veresége után a csoportgyőzelmet sem tartják elképzelhetetlennek (viszonylag könnyű schedule). Támadóegységük a liga alsó harmadában tanyázik, védelmük viszont top 3-as, így Mayfield tovább ronthatja TD-INT arányát a nap végére.

A Barnáknál túl sok említésre méltó dolog nem történt a héten, ha a fenti okoskodásom nem lenne, 2 sorban le lehetne tudni ezt a szakaszt.

Bills @ Browns, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? Nos, ha Browns hype-ot szeretnétek újabb egy hétig nézni, akkor nekik, ha viszont élvezitek a bénázásaikat, akkor a Bills-nek.

Pittsburgh Steelers (4-4)

A Colts Brissett nélkül lófüttyöt nem ér, a 94 éves rúgójuk (akinek sosem tudom rendesen leírni a nevét, valami Adam) pedig Flaccóval karöltve ellovagolhatna most már a naplementébe. Ha “sima győzelem” ultrabrutál túlzás is lenne, a Pittsburgh csak behúzta a W-t a múlt héten, hárommeccses győzelmi szériával 4-4-re javítva vele a mérleget (OLB Bud Dupree pedig AFC Defensive Player of the Week lett).

Az eheti, Los Angeles Rams elleni összecsapás viszont újabb mérföldkő a csapat életének 2019-es fejezetében, a nap végére kiviláglik majd, mire is képes a nem túl acélos (no pun intended) osztag. Ha megnyerik a meccset, idén már csak a Bills és a Ravens okozhat nekik fejtörést, azaz surranópályán akár tovább is juthatnak a januári szakaszba.

RB James Conner talán már vissza is tér sérüléséből, ami a liga közepén tanyázó Rams védelemnek még akár gondokat is okozhat, a nyugati partiak viszont –5-3-as mérlegük ellenére– továbbra sem a tavalyi, meggyőző teljesítménnyel szórakoztatnak. A Steelers mellett az LA-t is muszáj figyelemmel kísérnünk, 2 hét múlva ugyanis a Ravens a Monday Night Football keretében Kaliforniába látogat.

Rams @ Steelers, vasárnap 22:25. Kinek szurkoljunk? Az NFC-nek és Mike Tomlin újabb elvesztett challenge-einek.

Cincinnati Bengals (0-8)

Andy Daltonnak lesz némi ideje, hogy begyógyuljanak a bibijei és kicsit felpuhuljon a bőrkeményedés a talpán, az idei hatodik (negyedik, bocs) körös QB, Ryan Finley kezd ugyanis a Paul Brown Stadionban a Ravens ellen.

Az elsőmeccses QB-k sorra okozzák idén a meglepetéseket, így biztos lesz némi pupillázás vasárnap a Holló-szurkolók körében, pláne, hogy a Ravens Killer AJ Green is talán visszatér a gyepre, bár a tegnapi edzés után nem érezte magát valami jól (mondjuk én sem érezném túl jól magam, ha legszebb éveimet Bengáliában kellene eltöltenem). Persze nem a hányinger miatt hagyta abba a tréninget, hanem a bokája nem volt 100%-os, szóval igazából egyelőre eldöntésre vár, hogy pályára lép-e majd. (Update,: AJ Green nem lép pályára a 10. héten)

Harba megint elmondja majd, hogy a divíziós összecsapások kimenetele sosem egyértelmű (és ebben rohadtul igaza van), a Bengals pedig bármikor képes minket zavarba hozni (ebben is). Egy felaszbadultan játszó, “minden mindegy” alakulat számára jól jönne, ha a csoportriválisnak kereszbe tudnának tenni, bár egy győzelemmel romlanának az 1/1 esélyei, ami a QB-csere előtt álló Bengals-nak nem lenne igazán szerencsés. Ettől függetlenül még mindig nincs tank. 98-0-ra simán verhető a brigád, de egy hosszabbítás utáni, hárompontos vereség is benne van a pakliban.

Ravens @ Bengals, vasárnap 19:00. Kinek szurkoljunk? Robert Griffin és a Baltimore-i backupok negyedik negyedes jó teljesítményének.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: bigplay.com