Mire figyeljünk ma este a Packers-Panthers mérkőzésen?

A Panthers vasárnap a Packers csapatához látogat egy fontos NFC csatára. Itt van öt dolog, amire érdemes lesz figyelni a 10. hét mérkőzésén.

Küzdelem az elemekkel

Egy rendkívül hideg meccs vár a csapatra ezen a héten.

Green Bay-t szerdán egy hóvihar már elérte és szombat kora reggel még több havazás várható. Az előrejelzés szerint tiszta lesz az idő vasárnap, de az óránként 10 mérföld feletti szél miatt az alacsony hőmérséklet (0 fok alatt) még hidegebbnek fog érződni.

Néhány Panthers játékosnak már van tapasztalata a havas találkozókról, mások számára ez egy teljesen új kihívás lesz. Nem számít semmi a fagyos tundrában, mindenki számára a legfontosabb cél az, hogy megpróbálj nem gondolni az időjárásra.

"Nem hagyhatod, hogy ez elterelje a figyelmedet." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Az időjárás zavaró tényező, de mindkét csapatnak rossz időben kell játszania."

A játékmenet szempontjából az időjárás határozottan befolyásolja majd a játékhívást. A dermedt ujjhegyek és a kőkemény labda nehezítik a passzjátékot és a fagyott pálya nagy szerepet játszik a döntéshozatalban, amikor a speciális csapatokról van szó.

A Panthers szerencsére továbbra is futtathatja a labdát a hóban és egy Christian McCaffrey-hez hasonló futó esetén a több futás soha nem rossz dolog.

McCaffrey harmadik jó meccse lehet sorozatban

Ha már CMC-ről beszélünk, a Packers védelme egy újabb lehetőséget adhat a játékosnak arra, hogy tovább gyűjtögesse a yardokat.

Kilenc meccs után a Packers az NFL-ben a kilencedik a meccsenkénti engedett futott yardok tekintetében, átlagosan 127,7 yardot engedtek. A múlt heti Chargers elleni vereség során a Packers 159 futott yardot engedett, ez volt a negyedik alkalom idén, amikor a csapat több, mint 150 futott yardot engedett.

McCaffrey és a Panthers ebben a szezonban mutatott futójátékát elnézve a vasárnapi meccs egy mennyországban megrendezett mérkőzés lehet. A Panthers nyolc meccse közül McCaffrey ötször is elérte a 100 yardot, beleértve a csapat utolsó két mérkőzését is. Mivel a passzjáték korlátozott lesz az időjárási viszonyok miatt, McCaffrey három egymást követő meccsen érhet el 100 futott yardot.

Ráadásul McCaffrey Colorado-ból származik és egyike azon kevéseknek, akik valóban várják ezt a hideg, havas meccset és ez egy nagy nap lehet a Panthers offense számára.

A Panthers védelme a Packers futójátéka ellen

Már többször szó volt róla, hogy a Panthers futás elleni védelme még nem nyújtott ragyogó teljesítményt ebben a szezonban. A Panthers a sack-ek és a labdaszerzések esetében domináns, de a Carolina csak a hetedik az NFL-ben, átlagosan 133,4 futott yardot engedve meccsenként.

A Packers running back-je, Aaron Jones ebben a szezonban megbízható volt a futójátékban, különösen azután, hogy a dinamikus elkapó, Davante Adams a 4. héten lábujjsérülést szenvedett. Jones eddig 496 futott yardot és 8 TD-t szerzett.

"Aaron nagyon szép munkát végzett, elkapóként is nagyon veszélyes." mondta Rivera. "Nagyon dinamikus játékos, nagyon sokoldalú, nagyon hasonlóan játszik ahhoz, amit mi csinálunk Christian-nel. Nagyon jól fut a szerelések között, nem nagydarab, de emiatt rendkívüli gyorsasággal rendelkezik és jó irányváltásokat csinál."

Adams távollétében Jones az elkapók néhány játékából is tevékenyen kivette a részét. Most, hogy Adams visszatért a sérülésből, ez megnehezíti a játék megtervezését, mivel mindkét veszélyes játékos a pályán lesz.

Ha a futójáték olyan nagy hangsúlyt kap vasárnap, ahogy arra számítunk, akkor Rivera védelmének Jones-t, Adams-et és a Packers többi fegyverét maguk előtt kell tartaniuk és készen kell állniuk a gyors rövid passzokra is.

Aaron Rodgers, a varázsló

Lehetetlen beszélni a Packers csapatáról anélkül, hogy ne beszélnék az irányító Aaron Rodgers-ről. Úgy tűnik, hogy minden héten valami újat húz elő a csodálatos trükköket tartalmazó zsákból.

A tipikus három másodperces passzok helyett Rodgers arról ismert, hogy hosszabb ideig tartja a labdát, ami különösen megnehezíti a secondary dolgát.

"Tudod, hogy A-Rodge esetében valószínűleg négy vagy öt, esetleg hat másodpercig kell fogni az embert." mondta Tre Boston. "Tudjuk, mire képes a labdával. Ő egy varázsló ott hátul a zsebben."

Rivera szerint a legjobb módja annak, hogy megpróbálják megakadályozni Rodgers varázslatát, ha kibillentik a ritmusból, még a nyalókák mögött.

"Az egyik dolog, ami mindig segít, ha a harmadik-és-hosszú helyzetekben el tudod kapni őt." mondta Rivera. "Az első és a második down-ok során jónak kell lenni, hogy ilyen helyzetbe hozzuk őt és akkor lehet esélyünk."

Ettől függetlenül Boston azt is elmondta, hogy tudja, Rodgers néhány nagy játékot meg fog csinálni. A legfontosabb dolog, amivel a veterán safety-nek ezen a héten foglalkoznia kellett, az az, hogy a fiatalabb csapattársai is megértsék ezt a secondary-ben.

"Amikor a srácaim ilyen srácokkal találkoznak, lesznek nagy játékaik." mondta Boston Rodgers-ről. "Ha valaki meg tudja csinálni a nagy játékokat, akkor az a valaha volt egyik legjobb irányító."

"Tudjuk, hogy néhány nagy játékot meg fognak csinálni, ezért nekünk is meg kell csinálnunk a játékainkat. Ez az NFL, nem mehetünk ki oda úgy, hogy megállítunk minden egyes dolgot, tehát amikor Aaron megcsinál néhány játékot, rendeznünk kell a sorokat és biztosnak kell lennünk abban, hogy legközelebb mi csinálunk nagy játékot."

Mélység a védőfalban

Rodgers megzavarásának másik kulcsa az, hogy nyomást gyakorolnak rá. Előfordulhat, hogy a Panthers vasárnap az egyik nagy embere nélkül marad, miután a defensive tackle Vernon Butler kedden és csütörtökön kihagyta az edzést.

Rivera szerint Butler státusát a hétvégén fogják meghatározni, miután megnézték, hogyan mozgott a pénteki bemelegítés során, de a távolléte elég aggodalomra adott okot ahhoz, hogy a Panthers úgy döntsön, egy újabb veteránt hoz a védőfalba.

Szerdán, miután az irányító Cam Newton a sérült tartalék listára került, a Panthers bejelentette a volt Panthers védőfalember Wes Horton visszatérését. Rivera Hortont „biztonsági megoldásnak” nevezte és azt mondta, megnyugtató érzés, hogy egy olyan játékos, akinek van valamilyen szintű ismerete a csapat rendszeréről.

"Számára valójában nem olyan nagy dolog az átállás." mondta Rivera. "Ennek részét képezik azok a dolgok, amelyekben játszott az egyetemen is, tehát megérti az egyenlőtlen első soros dolgokat."

Rivera szerint Horton az érkezése óta már számos ismétlést kapott az edzéseken és a készségei lehetővé teszik számára, hogy több poszton is játsszon.

A Panthers ezen a héten egy másik ismerős arcot is viszontláthatott a defensive end Mario Mario személyében. Addison kihagyta a múlt hetet fiatalabb testvére tragikus halála után, de ezen a héten visszatért és azt mondta, hogy készen áll a vasárnapra.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: packerswire.usatoday.com