Lamar Jackson, Pedig Ő csak elkapó?! Hát nagyon nem!!!

Tavaly márciusban és áprilisban rengeteg cikket és elemzést lehetett olvasni arról, hogy Lamar Jackson hagyjon fel azon ötletével, hogy irányító lesz az NFL-ben és inkább elkapó poszton induljon a Drafton. Másfél év elteltével határozottan kimondható, hogy a szakértők nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Jackson a vasárnap esti Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen az idei szezonban már második alkalommal is tökéletes passer ratingel zárt. Ezzel az NFL történetének második olyan irányítója lett akinek egy szezonon belül két mérkőzésen sikerült 158.3-as QB ratinget elérnie.

Az irányító 17 passzából 15 volt sikeres, 223 yardot és 3 touchdownt passzolt. Emellett 7 futásból 65 futott yardot és 1 futott touchdownt szerzett. Persze a kritikusok mondhatják, hogy a passzolt statisztika nem mondható kiemelkedőnek de a fiatal irányító hétről hétre meglepi a szurkolókat és ami talán fontosabb az ellenfeleket is.

instagram.png

Mostanra kimondható, hogy Jackson esetében nem csak 1-1 kiugró teljesítményről beszélünk hanem az eddigi rövid pályafutása során is hihetetlenül eredményes volt.

Ugyanis Lamar Jackson az első 16 mérkőzésén több mérkőzésen nyert mint Patrick Mahomes, több yardot futott mint Ladainian Tomlinson (azóta Hall of Famer running back), jobb passer ratinget ért el mint Tom Brady, több yardot szerzet kísérletenként mint Aaron Rodgers és pontosabban passzolt mint Drew Brees.

Ez összességében már olyan tény ami mellett nem lehet szótlanul elmenni és mostanra az idei MVP díj legfőbb várományosának számít Russell Wilson, Deshaun Watson és a "címvédő" Patrick Mahomes mellett.

lamar16games.jpg

Fotó: businessinsider.com, instagram.com