Aki valóban hasonló stílust képvisel,mint Tyrann Mathieu!

A Buccaneersnél valami elgondolás folytán szerettek volna egy olyan safetyt találni az elmúlt években a drafton, aki hasonló játékstílust képvisel, mint Tyrann Mathieu. Persze ez dícséretes, mert azt feltételezi, hogy a Bucs választásokért felelős emberei nem oldalast árulnak a sarki boltban, hanem nézik az NFL-t és feltűnik nekik, ha valaki jó teljesítményt nyújt.

Csak hát az a fránya kiválasztás! Telepakolták a secondaryt második, harmadik vagy negyedik körös srácokkal, de egyik sem karcolja alulról sem azt a szintet, amit a jelenleg Kansasben szorgoskodó safety képvisel. Ennek az eredménye aztán az, hogy jelen pillanatban a Bucs engedi a legtöbb yardot mérkőzésenként passzjátékkal.

A hétvégén a Bucs visszatér hosszú szünet után a Raymond James-be és vendégül látja azt az Arizona Cardinals-t, akiknek ellenben ez az egy dolog sikerült. Mármint Mathieu "klónozása". Azt most felejtsük el gyorsan, hogy a Cards a negyedik legrosszabb a passz elleni védekezésben, hiszen ott nagyon sok sebtől vérző védelemről beszélünk!

Szóval Arizonában 2017-ben (ekkor még bizonyos Bruce Arians-nek hívták a vezetőedzőt arrafelé) már szerintem tudták, hogy Mathieu nem sokáig lesz náluk, ezért a draft második körében beruháztak egy safetyre, Budda Baker-re. (Csak összehasonlításként, a Bucshoz ekkor érkezett második körben Justin Evans) Baker Mathieuhoz hasonlóan egy cornerback/safety hibridnek volt elkönyvelve, de mivel az NFL-ben az időtájt még inkább a magasabb cornerekbe voltak a csapatvezetők beleszeretve, Baker a maga 178 cm-es magasságával nem igazán rúghatott labdába.

Ellenben a Cardinals úgy gondolom nem bánta meg a kiválasztását, hiszen egy rendkívül agilis, keményen ütköző, örökmozgó játékost nyertek a secondary-be. 2017-ben, újonc évében be is válogatták a Pro Bowl, sőt az All-Pro keretbe. Baker néha úgy tűnik tényleg mindenütt ott van a pályán és mindenhova odaér. Bár karrierje során az interception még hiányzik a vitrinből, rendkívül sok szerelés (persze az már nem túl jó, ha a safetynek kell szerelni) több kierőszakolt labdavesztés és irányítóra helyezett nyomás jellemzi munkásságát. Baker amúgy Washington államban született és hogy nem jön egyszerű környezetből azt egy tragédia is bizonyítja. 2018 júliusában éppen volt iskolai csapattársa, Shaq Thompson születésnapját ünnepelték, amikor jött a megrázó telefon, bátyját Robertet lelőtték. Baker természetesen lelkileg nehéz hetek, hónapok elé nézett, de csinálnia kellett tovább, mert ez a liga könnyen megrágja és kiköpi az embert. S Baker csinálta, folytatta és talán most elmondható, hogy a Cards defense legértékesebb játékosáról beszélünk.

A hétvégi mérkőzésről sok hiányzó lesz. A Bucs oldalán Carlton Davis, Anthony Nelson és Carl Nassib. A Cardinals nélkülözni kénytelen Zach Allen-t (DE), Tremaine Brock-ot (CB), Chase Edmunds-t (RB) és Brooks Reed-et (OLB). Az ellenfélnél továbbá kérdéses lesz még Justin Murray (OL), Deionte Thompson(S) és a veterán "Holló" Terrell Suggs.

Visszatér tehát a foci a Raymond James-be, ahol Bruce Arians korábbi csapata ellen vezeti a Kalózokat.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: ftw.usatoday.com