A Panthers nagyon nehéz helyzetben van a „rendkívül frusztráló” Falcons elleni vereség után

Egy lépés előre. Két lépés hátra. Így érezte magát egész nap a Carolina a divízió-rivális Falcons ellen.

"Igen," mondta a running back Christian McCaffrey, "valahogy így lehetne megfogalmazni."

És szó szerint pontosan ez történt a San Francisco elleni súlyos vereség óta, amely véget vetett a négy meccses győzelmi sorozatnak. A Panthers fontos lépést tett előre a Titans elleni győzelemmel. Ezután egy kemény vereség jött a Green Bay-i havas meccsen, majd a vasárnapi 29–3-es vereség hazai pályán az Atlanta ellen, ez a legnagyobb visszaesés, a Carolina mutatója pedig 5-5-re romlott.

A Panthers a legutóbbi nyolc Falcons elleni mérkőzésből hetet elveszített.

"Ez rendkívül bosszantó." mondta a defensive tackle Gerald McCoy. "Divízió meccs. Hazai pályán. Soha nem akarod ezeket elveszíteni."

Annak ellenére, hogy az ellenfél mutatója 2-7 volt a hét elején, a Panthers tudta, nem számíthatnak arra, hogy a Falcons majd megadja magát. Tudták, hogy egy olyan csapat fogja próbára tenni őket, amely éppen most nyert New Orleansban a divízió elő helyén álló Saints ellen.

És így is lett.

A korábbi MVP irányító, Matt Ryan 311 yardot passzolt interception nélkül, az este nagy részében irányította a meccset, amikor elkerülte a nyomást és szabad célpontokat talált a pályán.

"Ő egy ritmusos srác. Elkapta a ritmust. Ezt tudja tenni veled." mondta McCoy. "Túl sok volt a kirobbanó játék."

A Carolina ezzel szemben soha nem kapta el a ritmust támadásban.

"Minden támadásban volt vagy egy büntetés, vagy egy elejtett labda, vagy egy eladott labda." mondta a láthatóan frusztrált Greg Olsen. "Minden drive-ban volt valami. Lehetetlen így focizni."

Az irányító Kyle Allen négy interception-t dobott, ötször sack-elték és a Panthers nyolcszor szabálytalankodott, ami 68 yard büntetést jelentett. A Carolina 3rd down mutatója 2/14 volt a meccs végén.

"Ez egy szörnyű futball-komédia." mondta Olsen. "Mint egy hógolyó. Így nehéz. Ha olyan meccsed van, mint ez, ahol támadásban 3 pontot szerzel, akkor minden srác, aki a pályára lép támadásban, osztozik ebben a szégyenben. Hazai pályán 3 pontot szerezni ebben a bajnokságban az nagyon kevés."

Nem mintha a Panthers-nek az elején nem lett volna esélye. A running back Reggie Bonnafon elejtett egy olyan labdát, amiből nagy játékot csinálhatott volna. A linebacker Shaq Thompson nem tudta elkapni azt a passzt, amelyből pick-six-et szerezhetett volna.

A Carolina védelme, annak ellenére, hogy többször is rövid mezőnypozíciót kellett megvédenie, arra kényszerítette az Atlantát, hogy az első félidőben három mezőnygóllal próbálkozzon, ami az eredményt kezelhetővé tette.

"Meg voltak az esélyeink az elején," mondta Olsen, "majd a meccsen belekerültünk egy negatív spirálba."

A Falcon tovább növelte az előnyét, ahogy telt az idő és a Panthers egyre súlyosabb vereség elé nézett.

Most, a 12. hét elején 50%-os mutatóval állnak, három meccsel a Saints mögött az NFC South divíziójában, miután a New Orleans legyőzte a Tampa Bay-t, így ők már 8-2-vel állnak. És a wildcard hely is egy kicsit távolabb van, miután a Vikings 8-3-ra javította a mutatóját.

Ki a következő a sorsolásban? A Saints. New Orleans-ban.

"Tovább kell játszanunk." mondta Olsen. "Visszajátszhatod azt, amit mondtam a 49ers elleni meccs után. Senki sem fog sajnálni. A jövő héten a New Orleans megpróbál megölni minket. Így mennek itt a dolgok."

"Csak azt tudjuk irányítani, amit kontrollálni tudunk." mondta Greg Van Roten. "Ha segítségre van szükségünk, segítségre van szükségünk, de nyernünk kell, hogy még versenyben lehessünk, tehát nem számít, ha elveszíted a következő meccset, vagy a hatodik meccset. Meg kell nyernünk a következő meccset. Ezt kell tennünk."

Ez az egyetlen lehetőség.

"A mi feladatunk az, hogy tovább utazzunk New Orleans-ba." mondta McCaffrey. "A szezon még nem ért véget. Nem fogunk úgy viselkedni, mintha vége lenne. Kijavítjuk a hibáinkat és továbblépünk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu