Teljesen más a forgatókönyv, de Kyle Allen New Orleans-ben ugyanazt a végeredményt szeretné elérni

New Orleans-ban kezdődött minden az irányító Kyle Allen számára. A tavalyi alapszakasz utolsó meccsén Allen karrierje során először volt kezdő és a Panthers a 17. héten nyert a Saints ellen. Most, nyolc kezdőként játszott meccsel és szinte egy teljes évvel később Allen visszatér a Superdome-ba - oda, ahol először megmutatta az embereknek, hogy ebben a ligában bármi megtörténhet.

"Nem igazán volt időm gondolkodni tavaly a 17. héten a New Orleans elleni meccs előtt. Egy őrült év volt számomra." mondta Allen. "Tényleg csak próbáltam kihasználni egy fantasztikus lehetőséget. Nyilvánvaló, hogy sok jó emlékem van arról a győztes meccsről."

Azóta azonban az emlékek nem voltak olyan édesek a másodéves irányító számára. Miután karrierjét tökéletes 5-0-s mutatóval kezdte, Allen és a Panthers az utolsó négy meccs közül hármat elveszített. Ezen idő alatt Allen mindössze három TD-t dobott kilenc interception mellett, legutóbb négyet a vasárnapi, Falcons elleni vereség során. Ahogyan a vezetőedző Ron Rivera mondta, ezek a dolgok megtörténnek és a Panthers készen áll arra, hogy foglalkozzon a fiatal irányító fejlődése során felmerülő problémákkal.

"Kyle felfogta és megérti, hogy ezek a dolgok néha megtörténnek." mondta Rivera. "Már elég régóta vagyok ebben a ligában, tudom, milyen érzés, amikor egy hógolyó elindul lefelé és nem tudod megállítani. Mindkét oldalán voltam már. Valami történni fog, majd egy kattanás és akkor beindul majd minden."

Sem Rivera, sem az irányító edző Scott Turner nem vett észre Allen viselkedésében változást a közelmúltbeli visszaesés során. Ehelyett ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint mindig. Rivera-hoz hasonlóan Turner is tudja, hogy ezek a hullámvölgyek és -hegyek egy olyan fiatal irányító esetében, mint Allen, a folyamat részét képezik.

"Bármely fiatal játékost, ha megnézünk, az elején voltak sikereik." mondta Turner. "De valóban úgy kell gondolni rá, mint egy újonc. Ha összehasonlítjuk őt más olyan srácokkal, akik ugyanilyen helyzetben vannak, akkor ez az egyetlen módja annak, hogy jobbá válj, hogy tanulj a hibáidból."

Turner elmondta, hogy Allen tavalyi egyetlen kezdőként játszott meccsén a Panthers egy olyan játéktervet próbált összeállítani, amelyet az újonc irányító elég kényelmesen végre tudott hajtani. Az eredmény: Allen 16/27-es mutatóval zárt, 228 yardot és két touchdown-t passzolt a 33-14-es győzelem során.

Azóta Allen jobban érti a játékot, de a játékstílusa nem feltétlenül változott.

"Nem hiszem, hogy a játékom sokat változott volna." mondta Allen. "Azt hiszem, csak a mentális rész változott. Többet láttam. Több védelmet, több sémát, több blitz-et láttam."

Annak ellenére, hogy egyszer már nyerni tudott a a Superdome-ban, Allen nem gondolja úgy, hogy a tavalyi győzelem sokat segíthet.

"Azt hiszem, valójában az egyetlen dolog, amit abból a meccsből át tudok venni, az a New Orleans-i stadionban való játék, az ismerős közeg." mondta Allen. "Nem volt sok veszítenivalónk."

Allennek igaza van.

A Saints 13-2-es mutatóval állt és már megszerezték az NFC legjobb rájátszás helyét. Ezen a héten azonban kockáztatni kell. Egy rendkívül szoros NFC rájátszásversenyben az 5-5-ös mutatóval álló Panthers-nek szinte tökéletesnek kell lennie a továbbiakban, ha rájátszásbeli terveik vannak.

Ezzel azzal kezdődhet, hogy Allen 2-0-ra javítja a kezdőként New Orleans-ban játszott meccseinek mutatóját.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu