Joey Slye "szörnyen érzi magát", miután kihagyta a három rúgást a Panthers veresége során

Ahogy Joey Slye vasárnap este magányosan, lassan lesétált a Superdome gyepéről, hirtelen lett egy társasága. Az irányító Kyle Allen átkarolta a rúgót, aki éppen az újonc évének legrosszabb meccsén volt túl. A három kihagyott rúgás öt ponttal rövidítette meg a Panthers-t a három pontos vereség során. Nyilvánvaló, hogy Slye vállára nagy nyomás nehezedett a meccs után. Allen ismeri az érzést.

"Mondtam neki, hogy ugyanebben a helyzetben voltam a múlt héten. Miután a múlt héten négy interception-t dobtam, egyáltalán nem adtam esélyt nekünk arra, hogy megnyerjük a meccset." mondta Allen. "Csak azt mondtam neki: „Nézd, ember, ez meg fog történni.” Különösen a rúgók karrierjében látni, minden rúgóval előfordul. Az emberek néha válságon mennek keresztül. Kihagynak rúgásokat. Ez nem egy nagy dolog. Ez egy csapatjáték. Mondtam neki, hogy számos más dolog volt a meccsen, amik másképp is alakulhattak volna, ha támadásban megcsináltuk volna pár játékot, ha a védelem még néhány játékot megcsinált volna, akkor nem került volna ebbe a helyzetbe. Tehát nem rajta múlott."

Lenyűgöző pillanat volt Allen-től, de a szavak valószínűleg alig tisztították ki Slye fejét. Két mezőnygólt sikeresen értékesített: egy 41 yardost a második negyedben és egy 52 yardost a harmadikban, amivel utolérte Graham Gano-t (2013-ban 6) a legalább 50 yardos mezőnygólok tekintetében. De Slye két extra pont próbálkozást is elrontott és kihagyta a 28 yardos rúgást is, ami lehet, hogy a meccset is eldönthette volna 2:00 perccel a negyedik negyed vége előtt.

"Ha jobbra megy a labda, ez általában azt jelenti, hogy túl mélyen támasztottam ki." mondta Slye. "A sarkam a labda után volt, ezért ment jobbra."

Az utolsó rúgása nem volt vita nélküli. Ahogy Slye a földre zuhant, a kezében tartva sisakját, egy sárga zászló repült. A Panthers elkezdett ünnepelni és Slye megkönnyebbülten csapott a levegőbe. A büntetés first down-t jelentett volna a Panthers-nek.

A Saints defensive end-je, Marcus Davenport átugrotta a long snapper J.J. Jansen-t és a center Matt Paradis-t. Mivel Davenport a line of scrimmage-en állt, a ugrás legálisnak tűnt, de ez azért volt lehetséges, mert a defensive tackle David Onyemata lenyomta Jansen-t. Vagyis így döntöttek a bírók, mielőtt visszavonták a zászlót.

"Az egyik bíró azt mondta, hogy lehúztak. Egy másik bíró azt mondta, hogy lenyomtak és ez volt a különbség. Megengedett, hogy nyomjanak, de nem húzhatnak." mondta Jansen. "Megvitatták és arra a következtetésre jutottak, hogy így történt. A sisakom hátulját meghúzták. Én úgy éreztem, hogy meghúzták. Ők azt állítják, hogy ez nyomás volt."

Kilenc játékkal, 65 yarddal és 1:53-al később a Saints a saját rövid mezőnygóljához készülődött. Amikor Wil Lutz értékesítette a 33 yardos győztes mezőnygólt, Slye lehajtotta a fejét és elindult az öltözőbe.

"Mindenki szörnyen érzi magát és biztos vagyok benne, hogy ő valószínűleg még rosszabbul érzi magát, mint bárki más. Nem tudunk olyat mondani, amivel felvidíthatnánk." mondta Jansen.

Ami nem azt jelenti, hogy Allen mondandóját Slye nem értékelte. De ha te vagy ez a fickó és sétálsz le a pályáról, lehetetlen, hogy ne érezd az egész keret súlyát a válladon.

"Egy nagy győzelem részese akartam lenni. Őszintén szólva, szörnyen érzem magam." mondta Slye. "A srácok mindent beleadtak a pályán. 5-5-ös csapat voltunk, aki próbálkoznak a rájátszásba jutni és ehhez hasonló győzelemre lett volna szükségünk egy divízió ellenfél ellen. Nagyon benne volt a kezem ebben a vereségben, ezt vállalom."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu