A Panthers nagyon szenvedett a futás ellen a Washington-tól elszenvedett vereség során

Mit lehet még mondani? A Panthers-nek egész évben problémája volt a futás elleni védelmével. Ezek a kérdések fájdalmasan megmutatkoztak a 29-21-es Washington elleni vereség során a Bank of America Stadium-ban.

"Nyilvánvalóan szenvedtünk a futás ellen." mondta a vezetőedző Ron Rivera, miután csapata a negyedik egymást követő meccsét veszítette el.

A Redskins a heten 85.9 futott yardos átlaggal kezdte. 248 yardot szereztek a Carolina ellen, akik átlagosan 127.5-et engedtek.

Ez az ötödik legtöbb nettó futott yard, amit a Carolina valaha is engedett és a legtöbb, mióta a Steelers 2014-ben 264 futot yardig jutott.

"Csak tennünk kell a dolgunkat." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Ma egy újabb pofont kaptunk."

Az ideiglenes vezetőedző, Bill Callahan, aki karrierjének nagy részében támadófal edző volt, úgy hozta Charlotte-ba a csapatát, hogy szándékában állt tesztelni a Carolina futás elleni védekezését.

És a Redskins ezt meg is tette, annak ellenére, hogy 14-0-s hátrányból indultak.

Miután az első labdabirtoklásuk 3&out-tal ért véget, a Washington futója, Derrius Guice 2nd&6-nál áttört középen és egy 60 yardos játékot csinált.

Ez volt az első jele a problémáknak. Guice kicsúszott a safety Tre Boston kezei közül és végül a safety Eric Reid állította meg Guice-t a 11 yardos vonalon.

Ez volt a leghosszabb futás a Carolina ellen ebben a szezonban és mezőnygólt jelentett a vendégek számára, akik 29 megválaszolatlan pontot tudtak szerezni.

A 15-14-es vezetés után a Washington-t a harmadik negyed végén a saját 1 yardos vonalához szegezte a Panthers. A drive első játékában a running back Adrian Peterson talált egy lyukat és egy 21 yardos futást hozott össze, amivel a Redskins számára nagyon teret biztosított.

"Az nagy csalódás volt." mondta Rivera. "Nem figyeltünk a résre. Fegyelmezett játékot kell játszanunk."

A negyedik negyed elején a Washington még nagyobb károkat okozott. Guice nyolc yardot futott két egymás utáni játékban is, mielőtt összehozott egy 37 yardos futást, ahol lenyomta a linebacker Shaq Thompson-t is, végül az 1 yardos vonalnál tudták kiszorítani. Guice ezután bevitte a labdát, a Washington pedig 22-14-re vezetett.

Peterson később növelte a vezetést egy 12 yardos touchdown futással, érintetlenül eljutva az end zone-ig.

Peterson, a leendő Hall of Famer 13 futásból 99 yardot szerzett. A másodéves futó, Guice 129 yardot ért el mindössze 10 futásból.

A futójáték hatékonysága nagyban megkönnyítette az újonc irányító, Dwayne Haskins életét, aki mindössze 147 yardot passzolt, de így is a második győzelmét aratta karrierjének negyedik kezdőként játszott meccsén.

"Volt egy domináns napjuk a falban." mondta a cornerback Donte Jackson. "Korán elkezdték elmozdítani a támadási pontot, a támadófal sávokat hozott létre, nekünk pedig egyszerűen meg kell csinálnunk a szereléseket. Elhibáztam néhány szerelést és tudom, hogy sok srác elmondhatja magáról ugyanezt."

És a sérülések még ennél is rosszabbá tették a helyzetet. Dontari Poe távolléte érződött. És amikor Gerald McCoy bokasérülést szenvedett, egyértelmű volt, hogy nem volt 100 százalékos. Ez sokkal több játékot jelentett az újonnan igazolt védőfalember Stacy McGee számára és arra kényszerítette a defensive end Efe Obada-t, hogy gyakran mozogjon befelé.

"Ez a hét teljesen eltérő volt, a játékosok miatt, akik kint voltak." mondta Rivera. "Vannak srácok, akik szerintem képesek a jó dolgokra. Nekünk, edzőknek biztosnak kell lennünk abban, hogy minden lehetőséget megadunk nekik a játékhívásokkal."

Ahogy mindannyian tudjuk, négy meccs maradt, az idő fogy.

Miután vége lett a meccsnek, a 34 éves Peterson azt mondta a washingtoni médiának: "Úgy tűnik, hogy megtaláltuk a megfelelő receptet."

Sajnos a Panthers védelme ezt nem tudja elmondani magáról.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu