Az előzetes várakozásokhoz képest kevés, a körülmények adta lehetőségek között reális

Ha egy mondatban kellene jellemezni az Indianapolis Colts idei szezonját, akkor talán így lehetne megfogalmazni.
Kezdődött ugye azzal, hogy a kék-fehérek össze verbuváltak egy elég tetszetősnek kinéző kis csapatot, s az előző szezon felfelé ágban történő befejezése után mindenki kíváncsian várta a folytatást. Persze Andrew Luck-kal. Ez most egy Super Bowl esélyes csapat, mondogatták sokan, beleértve engem is. Csak, hogy a sors valami miatt nem kedveli az Indianapolis Colts-t, mert úgy alakította, hogy közvetlenül a szezonkezdet előtt derüljön ki, Andrew Luck-kal nem számolhatnak. Sem a szezonban, sem később. Visszavonul.

Frank Reich és stábja Jacoby Brissett-tel vágott neki és elég sokáig úgy tűnt, meg tudják oldani. Valahogy úgy, mint a Saints Bridgewaterrel. Egy 5:2-es első etap után azonban elfogyni látszik a tudomány. A passzolt yardok száma drasztikusan visszaesett, s ez a mai NFL-ben nem szokott túl jó ómen lenni. Számokban ez úgy néz ki, hogy az utolsó 5 mérkőzésükből mindössze egyet tudtak megnyerni. Most 6:6-tal állnak. De azt hiszem túl sok kritika nem érheti Frank Reich-éket, mert ők tényleg megpróbáltak mindent. Azzal persze nem tudtak számolni, hogy a csapatot még sérülés hullámok is sújtják. Többek között Brissettnek is ki kellett hagynia három mérkőzést. Ez már így túl sok volt.

A hétvégi Bucs elleni mérkőzésről is hiányozni fog T.Y. Hilton és a veterán rúgó Adam Vinatieri. Bár utóbbi játékosról azért el kell mondani mindenfajta elismerő szavakba csomagolva, hogy eddigi karrierje legrosszabb szezonján lesz túl. Még az is meglehet, hogy az utolsón. Egy hiányzója lesz még a kékeknek, a cornerback Kenny Moore.

A Bucsnál a visszahordó, T.J. Logan esett ki, aki kezelte mind a punt, mind a kick off return-öket. Puntnál Justin Watson és Sean Murphy-Bunting gyakorolta hétközben a szakmát, míg a kirúgásoknál Dare Ogunbowale.

Nem ölt szerelést a könyök sérüléssel bajlódó Alex Cappa. De hiányzik majd a két újonc, Scotty Miller és Anthony Nelson is.

Kérdéses státuszú játékosok is vannak mindkét oldalon. Jamel Dean, M.J. Stewart, míg a Coltsnál Malik Hooker (S) és Rock Ya-Sin (CB).

Vasárnap magyar idő szerint este 7-kor a Raymond James-ben Buccaneers-Colts. Akadnak azért majd érdekes párharcok. Én leginkább a Quenton Nelson vs. Vita Vea párharcot várom. Bevallom csodálója vagyok a fiatal guard játékának. De természetesen szorítok Vea-nak, hogy sikerrel vívja meg ezt a csatát.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: stampedeblue.com