Scott Turner örül a lehetőségnek, hogy most először ő hívhatja a játékokat

Ron Rivera távozása nyomán az irányító edző Scott Turner támadó koordinátor lett, miközben apja az ideiglenes vezetőedző Perry Fewell speciális asszisztense lett. Egy apa a szezon közepén átadja a játékhívási feladatokat a fiának? Nem látni ilyet minden nap.

"Igen, nem tudom, hogy történt-e ilyen valaha. Nagyon egyedi helyzet." mondta Turner. "De ez van,  készen kell állnom a feladatra."

A 37 éves Turner az NFL-ben az első munkahelyét Rivera legelső csapatánál kapta Carolina-ban, mint quality control coach. Tiszteletét fejezte ki Rivera iránt és megköszönte neki az esélyt, hogy bekerült a ligába.

Turner, a korábbi irányító edző és elkapó edző most hirtelen belekerült a koordinátori szerepbe. Ez lesz az első alkalom, hogy játékokat fog hívni.

"Ez egy nagyszerű lehetőség." mondta Turner. "Az emberek azt mondták, hogy legyek önmagam. Hívjam azt, amiről úgy gondolom, hogy működni fog."

Ja. Ne bonyolítsd túl. Bízz a képzésben és az ösztöneiben. Hé, 40 másodperced van bemondani a hívást.

Sokkal több a felelősség, de Fewell izgatottan várja, hogy mire képes Turner.

"Látni az innovációt a fejében, hogy mit szeretne csinálni, és mit látott, amikor látott egy védelmet és azt a különbséget, amiről azt gondolta, hogy képes létrehozni." mondta Fewell. "Úgy gondolom, hogy az évek során az apja mellett felkészítette magát. Azt hiszem, hogy Scott önmaga lesz, amikor vasárnap hívja majd a játékokat és ha az apja segítségére van szüksége, az apja ott lesz."

Norv vasárnap a Falcons elleni meccs során az edzői box-ban marad. Scott a pálya szélén marad. Scott egész évben közvetítette a játékokat az irányítóknak és ez így is marad.

"Jól érzem magam odalent, jó a kommunikációm Kyle-lal és szeretem, hogy közvetlenül vele beszélhetek." magyarázta Turner.

Az irányító Kyle Allen és Turner között szoros a kapcsolat már az első nap óta. Először a pro day-en találkoztak és amikor Allen draftolatlan lett, Turner meggyőzte a Panthers-t, hogy hozzák ide.

"Scott talált meg és mondta az itteni embereknek, hogy hozzanak ide. Hálás vagyok érte." mondta Allen. "Ő az, aki azt mondta: „Hé, itt van ez a fickó, talán lehet benne valami.” Scott mindig a haverom lesz. Nagyon izgatott vagyok a lehetősége miatt. Megérti a helyzet súlyosságát és a lehetőséget, amelyet kapott. És felkészült rá. A támadóknál mindenki nagyon bízik benne."

Turner a saját egyedi kézjegyét fogja megmutatni támadásban ezen a héten?

"Azt hiszem, látni fogjuk." mondta Turner.

És ami a jövőt illeti, nem gondolkodik túl messzire.

Sokkal jobban aggódik amiatt, hogy megtalálja azt a formulát, amellyel a labdát az end zone-ba tudja juttatni, így a Carolina megállíthatná ezt a négymeccses vereségsorozatot.

"Mindent megpróbálok megtenni azért, hogy pontokat és yardokat szerezzenek." mondta Turner. "Ez az én dolgom. Minden tőlem telhetőt megteszek. Bármi is történik, az csak ezután lesz."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu