A Falcons megint megtalálta a Carolina ellen a megfelelő játékstílust

CSAPAT STATISZTIKÁK

- A Panthers 159 futott yardot és két futott touchdown-t engedett az Atlantának, mindkettő szezoncsúcs az Atlanta számára, amely a meccs előtt átlagosan 74,3 futott yarddal rendelkezett mérkőzésenként.

- A Carolina négy alkalommal adta el a labdát és nem volt labdaszerzése. A 7. hét óta a Carolina 17 eladott labdával rendelkezik, mindössze öt labdaszerzés mellett, ami a legrosszabb turnover mutató az NFL-ben.

- Az Atlanta összesen öt sack-et ért el a meccsen, ez volt ebben az évben a második alkalom, amikor a Falcons ötször sack-elte Kyle Allen-t.

- A Carolina mindkét TD-jét az egy yardos vonalról szerezte. A Panthers vasárnap 2/3-as red zone mutatót produkált.

- Az Atlanta az elmúlt kilenc mérkőzésből nyolcat megnyert a Carolina ellen, ez a sorozat 2015-ig nyúlik vissza.

JÁTÉKOS STATISZTIKÁK

Panthers

- DJ Moore négy elkapással 81 elkapott yardot szerzett, ebben volt egy 39 yardos elkapás is. Ezzel a teljesítménnyel elérte az 1000 yardos határt, ez az első 1000 elkapott yardos szezon egy Panthers játékostól 2016 óta (Greg Olsen) és az első egy elkapótól 2014 óta (Kelvin Benjamin). Most már 18 1000 elkapott yardos szezonja van a Panthers csapatának.

- Christian McCaffrey-nek 135 scrimmage yardja volt, a csapat legjobbja volt a 82 elkapott yarddal 11 elkapásból. Emellett 53 futott yardja is volt. McCaffreynek ebben a szezonban 1946 scrimmage yardja van, ezzel vezeti az NFL-t és közel van ahhoz, hogy megdöntse a saját franchise rekordját (1965). McCaffreynek most már nyolc olyan meccse van karrierje során, amikor legalább 10 elkapása volt, ez a legtöbb az NFL történetében a futók között.

- Ian Thomas öt elkapással 57 yardot és egy TD-t szerzett. Karrierjének mindhárom TD-jét az elmúlt két szezonban decemberben szerezte, kettőt a Falcons ellen.

- Curtis Samuel 17 jardot futott és idén 103 futott yardnál tart. Ő a franchise történelmének második elkapója (DJ Moore, 172, 2018), aki több mint 100 futott yardot tudott szerezni egy szezonban.

- Eric Reid a csapat legjobbja volt 11 szereléssel, Shaq Thompson-nak pedig 10 tackle.je volt, köztük egy yardveszteséges. Reid (106) és Thompson (103) csatlakoztak Luke Kuechly-hez (114), mindhárman 100 tackle fölé jutottak a Carolina csapatában ebben a szezonban. Ez a franchise történelme során az első alkalom, hogy a Carolina-nak három 100 tackle-t szerző játékosa van ugyanabban a szezonban.

Falcons

- Matt Ryan 313 yardot és két TD-t passzolt. Az NFL történetének 10. olyan játékosa lett, aki több mint 50000 passzolt yardot ért el pályafutása során.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu