A második körös választott lesz a Broncos megmentője?

A Denver Broncos már évek óta, Peyton Manning visszavonulása óta csak szenved irányítóposzton és most végre látszik valami fény az alagút végén. Számtalan irányítót bevetettek, Paxton Lynch személyében még elsőkörös választott is volt de most lehet, hogy megtalálták a jövőbeli Hall of Famer utódát.

Ő pedig nem más mint az idei Draft második körében kiválasztott Drew Lock. A 23 éves irányító a Missouri játékosa volt és az előszezonban összeszedett hüvelyujj sérülése miatt nem volt bevethető az alapszakasz első 12 hetében de az utolsó két fordulóban kezdő volt.

A Los Angeles Chargers csapata ellen mutatkozott be és nem nyújtott maradandót de megnyerte a mérkőzést. Vasárnap este viszont igazán kimagaslóan teljesített. A Houston Texans vendégeként lépett pályára a Broncos és nagy meglepetésre legyőzték a playoffért hajtó csapatot.

instagram.png

Lock 27 passzából 22 átadás volt sikeres. 309 yardot, 3 touchdownt passzolt és 1 alkalommal eladta a labdát. A támadófal vigyázott a fiatal irányítóra mert a két találkozón csak egyszer sackelték. Eddig 443 passzolt yard, 5 TD és 2 Int szerepel a neve mellett.

A Broncos jelenleg 5-8-as mérleggel rendelkezik és ugyan matematikai esélyük még van a playoffra de igazából már elment a szezonjuk. Vasárnap este a csoportrivális Kansas City Chiefs csapatához látogatnak és Lock bebizonyíthatja, hogy tényleg Ő lehet Manning utóda Coloradóban.

nfl.com, Fotó: businessinsider.com, chron.com