A Patriots-nál újabb videózós balhé van kialakulóban

Kicsit kisarkítva úgy is mondhatjuk, hogy a New England Patriots elmúlt majd két évtizedét a győzelmek és a csalások jellemezték. Az vitán felül áll, hogy a Patriots az utóbbi évtizedek legsikeresebb csapata de az is, hogy nehezükre esik a szabályok betartása. Vagy ahogyan Belichick mester mondta anno, a szabályok helyes értelmezése.

A most kirobbant botrány szerint egy a Patriots-tól független cég dokumentumfilmet forgat Do Your Job címmel amiben bemutatják, hogy a csapatok hogyan készülnek fel a következő ellenfélből. A Patriots megfigyelőinek munkásságát akarták megörökíteni csak nem sikerült ezt szabályosan megtenniük.

A Browns és a Bengals mérkőzésén megjelent egy háromfős akkreditált csapat. Az első probléma az volt, hogy a Browns a hírek szerint engedélyezte az egészet csak minderről elfelejtettek szólni a ligának és a Bengals-nak is.

instagram.png

További problémát jelent, hogy a stáb a Bengals sajtószobájában videózott és a felvételeken a Bengals oldalvonalára illetve az ott történtekre koncentráltak. Az NFL rögtön lefoglalta a felvételt és a kiszivárgott hírek szerint a stáb 8 percen keresztül csak az oldalvonalat vette úgy, hogy tulajdonképpen semmi érdemi nem történt a pályán ami ezt indokolta volna.

Bill Belichick vezetőedző természetesen tagadja, hogy bármi szabálytalan dolgot csináltak volna illetve hogy tudomása lett volna az egészről.

Időközben a Patriots is kiadott egy hivatalos sajtóközleményt amiben beismerték, hogy a Browns engedélyezte az egészet és hogy elfelejtették értesíteni a ligát és a Bengals-t. Beismerték, hogy helytelenül jártak el amikor a sajtószobából videózták a pálya szélét de ezeket a felvételeket csupán illusztrációnak szánták.

Kiemelték, hogy mikor bekérték a felvételeket a stáb azonnal átadta azokat illetve a csapat teljes mértékben vállalja a felelősséget. A Patriots a hétvégén természetesen a Bengals csapatával csap össze ami magyarázza, hogy miért az Ő mérkőzésükön forgattak a megfigyelők felkészüléséről. Az biztosan kijelenthető, hogy sikerült rendesen felkészülni a soros ellenfelükből.

twitter.com, Fotó: groomsadvice.com, insider.com