Jövőre több mint 10 millió dollárral megnövelik a fizetési sapkát

Az NFL tegnap értesítette a csapatokat, hogy jövőre előreláthatólag több mint 10 millió dollárral megnöveli a fizetési sapkát. Sorozatban ez már a hetedik szezon lesz amikor a fizetési plafont 10 millió dollárral megnövelik az egymást követő szezonokban.

Idén a csapatok maximum 188.2 millió dollárt költhettek a játékosok fizetésére. Az összeg tartalmazza az élő szerződéseket és a valamilyen okból beragadó, korábbi játékosok fizetését is. Jövőre ez az összeg előreláthatólag 196.8 és 201.2 millió dollár között helyezkedik majd el.

A liga pénzügyileg egyértelműen most éli az aranykorát aminek nyilvánvaló kihatása van a fizetési sapkára is. 2015-ben még 143.3 millió dollárban maximalizálták a fizetési sapkát ami az előzetes számokat elnézve, 5 éven belül 40%-os növekedést jelent.

A jelenleg érvényes Kollektív szerződés 2011-es aláírásakor a fizetési plafont 120.375 millió dollárban maximalizálták ami minimum 65%-os és 76 millió dolláros növekedés jelent. Adam Schefter számításai szerint a liga összes játékosa, alapfizetéssel és bónuszokkal együtt kb. 7.7 milliárd dollárt vág majd zsebre a következő szezonban.

nfl.com, Fotó: sites.psu.eu