Mennyibe fog fájni Shaq Barrett megtartása?

Most egy kicsit menjünk elébe a dolgoknak, hiszen a piac megnyitása még jócskán odébb van! Nem szokásom mostanában Jason Licht-et dicsérni és ígérem ezúttal sem fogom túlzásba vinni, de azt el kell ismerni, Barrett leigazolása az elmúlt évtized legjobb szabadügynök megmozdulása volt Tampában. (Mondjuk nem volt magasan a léc. Úgy boka magasságban.) Szóval Shaq egy évre érkezett és 4 millióval terheli a sapkát, ami látva ezt a teljesítményt abszolút nem sok. Évad végén szabadügynök lesz Barrett is és Pierre-Paul is. A két passzsiettető közül utóbbinak kiszámíthatatlan fizikai állapota miatt rendkívül kockázatos lenne nagy pénzt adni. Így marad Barrett, akinek a megtartása úgy gondolom prioritást kell élvezzen! Na de mennyi az annyi?

Félek, ez a teljesítmény egy kicsit talajtól elrugaszkodott igényeket fog szülni a játékos és ügynöke részéről. Ott van mondjuk Khalil Mack szerződése. Hosszútávú, több mint 140 milliós szerződés, 90 milliós garantált tartalommal. Űr számok. Na ennyit mondjuk Barrett természetesen még akkor sem ér, ha a szertárost kell majd szeptemberben beállítani. Mert Mack az Mack, Barrett meg jóval alatta van úgy gondolom. Már csak azért is, mert annak a 14,5 sack-nek lényegében a fele (7 db.) két találkozón jött össze. Az első Panthers ellenin illetőleg a Giants elleni mérkőzésen. Aztán ha egy komolyabb fal jött szembe, ott azért nem mindig volt megoldása a helyzetre Shaqnek. Hozzuk fel példának mindjárt a Saints falát, amely két mérkőzésen is lenullázta a szélső linebackert!

ZaDarius Smith 4 éves, 66 milliós szerződése sem semmi. Egy Preston Smith féle 4 éves 52 milliós szerződésnek már jobban örülnék. Vagy éves lebontást nézve (könnyű a matek mert mindketten egy éves szerződéssel bírnak) Dante Fowler illetőleg Jadeveon Clowney számai is - 12 és 15 millió dollár- jobban tetszenek. Ha franchise tag-ről beszélünk, ami ugyancsak egy lehetséges opció, akkor úgy 16 millióról lenne szó.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com