"A nehéz hét" egy nehéz vereséggel végződött Atlantában

Az ideiglenes vezetőedző, Perry Fewell a pódiumon állt a Carolina 40-20-as veresége után a Mercedes-Benz Stadium-ban, amikor megkérdezték, milyen érzés, hogy most ő a vezetőedző.

"Jelenleg nagyon rossz." mondta Fewell.

Fewell nevetett, de nem próbált vicces lenni. A Panthers vasárnap az ötödik egymást követő meccsét veszítette el és 5-8-ra rontotta a mutatóját.

"Ugyanaz a történet, csak egy másik hét." mondta a running back Christian McCaffrey.

De ez nem csak egy átlagos hét volt.

Ron Rivera-t kedden elküldték és ez érthető módon érzelmileg befolyásolta és kihívás elé állította a játékosokat és az edzői stábot egyaránt.

A Panthers-t utoljára 2010-ben vezette olyan edző, akit nem Ron Rivera-nak hívtak. Nagyon sok mindent kell megemészteni.

"Nehéz volt." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Azt hiszem, a srácok rugalmasan kezelték. A srácok szomorúak és lehangoltak voltak kedden és szerdán, minden bizonnyal hiányozott Rivera és mindaz, amit ő adott ennek a csapatnak. De őszintén gondolom, hogy jó hetünk volt az edzéseken. Azt hiszem, a srácok összpontosítottak."

Fewell úgy érezte, hogy ellenőrzés alatt tartja a dolgokat és a játékosok bíztak a tervben.

Aztán jött a vasárnapi, Atlanta elleni meccs és a teljesen megszokott módon ért véget. A Carolina négyszer adta el a labdát és nem volt labdaszerzése. Az irányító Kyle Allen-t ötször sack-elték, a Panthers védekezése pedig 159 futott yardot engedett. A Falcons-nak emellett sikerült egy 93 yardos TD-t is szereznie, amikor szinte mindenki blitz-elt.

A 10-10-es meccs végül 33-10-es meccs lett. Frusztráló? Kiábrándító? Dühítő? Mindegyik.

"Mint minden héten - most sem hajtottunk végre, nem csináltunk elég játékot." mondta az elkapó Curtis Samuel.

A végrehajtás néhány hete a szóbeszéd tárgyát képezi. Igen, a támadó játékok hívója új volt az Atlanta ellen, mivel Scott Turner lépett ebbe a szerepbe. És igen, a defensive játékhívó is új volt, Fewell hozta a döntések többségét.

A végrehajtás azonban minden tekintetben következetlen maradt.

"Játékosként jobban kell végrehajtanunk a játékokat." mondta McCaffrey. "Bármelyik játékot is hívják, bárki is legyen az edző, jobban kell végrehajtanunk a játékot."

Miért áll fenn továbbra is ez a probléma?

Ez egy kérdés, ami kísérti a Panthers csapatát.

"Bárcsak rá tudnék mutatni." mondta Fewell. "Ha tudnám, akkor nem csinálnánk meg azokat a dolgokat, amiket megtettünk. Meg kell nézni, mit csinálunk és meg kell vizsgálnunk, hogy tudjuk-e jobban csinálni."

A vereséget követő csüggedtség és a csend, amely a meccs után az öltözőben jár, már öt egymást követő vasárnap jelen van.

Amikor Fewell összehívta a csapatot, halkan és határozottan beszélt.

"A csapatnak egyszerűen ez volt az üzenet," mondta Fewell. "Szeretjük ezt a játékot. Úgy döntöttünk, hogy játszani vagy edzősködni akarunk. A versenyszellem ott van mindannyiunkban - nem szeretünk veszíteni. Ma mi húztuk a rövidebbet, tehát visszamegyünk dolgozni, vissza a darálóba, újrakezdjük, újra összpontosítunk és azon fogunk dolgozni, hogy a jövő héten nyerjünk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu