A labdaszerzéseket kétségbeesetten kereső Panthers csapatától kettő labdaszerzést is elvettek a Seattle ellen

Az elmúlt hat hétben a Panthers nem kényszerített ki sok labdavesztést. Csak kettőt, ha pontosak akarunk lenni. Ezért is volt ok vasárnap a második negyedben ünnepelni, amikor a két védőfalember, Stacy McGee és Bruce Irvin együttesen a földre vitték a Seahawks irányítóját, Russell Wilson-t és kierőszakoltak egy fumble-t. A labda elpattogot és a defensive end Mario Addison kapta fel, így a Panthers 1st&10-hez jutott a saját 27 yardos vonalánál.

13-7-es hátránynál a Seahawks-nak esélye volt növelni a vezetését, egy labdaszerzés nem is jöhetett volna jobbkor. Csakhogy... nem jött.

Az ünneplés lecsengése után mindenki észrevette a zászlót a pályán - a defensive tackle Gerald McCoy offside szabálytalanságot követett el. A labdaszerzést érvénytelenítették és a Panthers védelme visszatért a pályára.

"Volt néhány lehetőségünk a labdaszerzésre." mondta az ideiglenes vezetőedző Perry Fewell. "Elkövettünk néhány hibát és lehetőséget adtunk nekik arra, hogy a meccs elején pontokat szerezzenek."

Pontosan ezt tette Wilson és a Seahawks. Két játékkal később Wilson az elkapó Tyler Lockett-nek adott egy 19 yardos touchdown passzt. Ahelyett, hogy a Panthers megszerezte volna a labdát - ami a meccs fordulópontja is lehetett volna - két labdabirtoklásnyi hátrányba került.

De ez nem volt az egyetlen labdaszerzés, amelyet elvettek a Panthers csapatától.

Közvetlenül a félidő előtt a Seattle visszaszorult egészen a saját 3 yardos vonaláig 3rd&17-nél, amikor a Seahawks futója, C.J. Prosise kapta a jobb oldalon a labdát. Amikor Prosise irányt váltott, elcsúszott és látszólag érintetlenül esett a földre. Amikor földet ért, elejtette a labdát, ami a Panthers safety Tre Boston kezébe került a Seattle 15 yardos vonalánál.

A félidőből 1:41 volt hátra és 20-7-es hátrányban a Panthers úgy gondolhatta, hogy még egyszer pontokat szerezhet a szünet előtt. Legalább három pont biztosnak tűnt.

Mindaddig, amíg Prosise fumble-jét vissza nem volták, ismét megmentve a Seattle-t a költséges labdavesztéstől.

"Ezek szinte olyanok, mint a meccsen elszalasztott lehetőségek, amikor fordulhatott volna a kocka." mondta Boston. "Amikor úgy gondolod, hogy nálad a labda, aztán a következő pillanatban meg már nem. Nagyon hasonlít egy kimaradt lehetőségre és meg kell találnunk a módját a támadás megállítására."

A Panthers védelme végül megállította a támadást, punt-ra kényszerítve a Seahawks csapatát a következő játékban, de így a támadás a saját 40 yardos vonalukról kezdődött, nem pedig a red zone-ban.

"Ez egy ilyen játék." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Meg kell csinálni a játékot és néha ilyenek történnek. Tudod, ott voltunk és volt lehetőségünk, csak meg kell csinálnunk a játékot."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu