Matt Patricia és a general manager a gyenge szezon ellenére is a posztján marad

A Detroit Lions az idei szezonbéli teljesítményével alaposan kiábrándította a szurkolóit de a tegnapi hírek szerint mindezek ellenére nem lesznek változások a következő szezonban. A csapat tulajdonosa Martha Ford bejelentette, hogy Matt Patricia vezetőedző és Bob Quinn general manager állása is biztonságban van.

Patricia-t a tavalyi év elején nevezték ki a Lions vezetőedzőjének és a kinevezéskor is tudni lehetett, hogy bizony nehéz fába vágta a fejszéjét. Tavaly 6-10-es mérleggel zárt és az idei szezonban is csak 3 mérkőzést tudtak megnyerni. Vezetői pályafutása során eddig 9-20-1 mérleggel rendelkezik.

instagram.png

Az idei gyenge teljesítmény említésekor azért muszáj kiemelni, hogy elvesztették franchise irányítójukat Matthew Stafford-ot. Arra viszont nincs mentség, hogy Patricia defense oldalról érkezett és a csapata védelme minden várakozást alulmúl.

A Lions védelme 26,6 pontot, 401.9 összyardot, 288,6 passzolt yardot és 113.2 futott yardot enged az ellenfeleknek. Ezek a számok azért borzasztóak mert az összyardok és a passzolt yardok tekintetében utolsó előttiek a ligában. Patricia ténykedése alatt a Lions nem fejlődött hanem visszalépett, az idei évet megúszta de még egy ilyen nem fog beleférni.

profootballrumors.com, Fotó: twitter.com