Tárgyalás van, megegyezés még nincs

rogergoodellbucs.jpg

Az NFL kollektív szerződése a 2020-as évad befejeztével lejár. A tulajdonosok és a játékos szakszervezet már több ízben is asztalhoz ültek a folytatást illetően. Egyenlőre, bár nem reménytelen a helyzet, a megegyezés várat magára.

A nézőpontokban a legnagyobb különbséget a szezon 17 mérkőzésesre történő bővítése jelenti. A tulajdonosok hajlandóak a bevétel 48%-át, televíziós jogdíjakból befolyó összegtől függően akár többet is a játékosok zsebébe juttatni. Cserébe, a bevételi forrás megnövelése érdekében, akarják azt az egy plusz fordulót. Illetőleg itt szó van még a rájátszás 14 csapatossá való kibővítéséről is. Ez ugyebár kettő plusz mérkőzést jelent a wild card körben. Mindezt szeretnék már a 2021-es évadban bevezetni, de legkésőbb a 2023-as szezonban.

A játékosok ellenben a felajánlott pénzt (ami több a jelenleginél) úgy akarják elfogadni, hogy az ne járjon részükre a plusz egy fordulós fizikai teherrel. A játékosok szakszervezete tisztújítás előtt áll. Amennyiben Russel Okung, a támadó falember nyerné el az elnöki címet, azt mondják ez megnehezítené a tárgyalások további menetét. Okung ugyanis aktív ellenzője a 17 fordulós alapszakasznak.

instagram.png

Patthelyzet. A tulajdonosok nem tudnak ligát csinálni játékosok nélkül. A játékosoknak liga nélkül nincs bevételi forrása. A megoldás a megegyezés lenne, de a jelek szerint, illetőleg korábbi tapasztalatok alapján, ez mégsem annyira egyszerű. Mi azért bízzunk benne, hogy ez záros határidőn belül megtörténik! A tárgyalások folytatása amúgy már akár következő hetekben megtörténhet.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com