Évi 15 milliót akar Leonard Williams?

A cseréje óta folyamatos témát szolgáltat Leonard Williams esete. Egy 3. körös választási jogot adtunk a Jets-nek a lejáró szerződésű játékosért és opcionális esetben egy 4. vagy egy 5. körrel fog még gazdagodni a városi riválisunk. Vajon ér annyit a defensive tackle, hogy az egyik leggazdagabb játékossá tegyük a posztján?

Teljes zűrzavart érzek Williams-szel kapcsolatban, tökéletesen jellemzi ez az elmúlt két évünket. Nem sűrűn szoktak trade-elni egy olyan játékosért, akinek néhány hónappal később lejár a szerződése, ráadásul úgy, hogy ekkor tét nélküli volt már számunkra a szezon. Azt se feledjük, hogy a védelem legerősebb részét próbálta tovább erősíteni Gettleman, hiszen a Lawrence-Tomlinson-Hill hármas is megfelelt az igényeknek.

A csere pillanatában azt vártam, hogy szinte azonnal meg fogunk egyezni a játékossal. Ellenkező esetben egyáltalán nem láttam volna értelmét ennek a húzásnak. Simán várhattunk volna, hogy hogyan alakul a szabadügynök piac és akkor lépni - ez nem került volna egy draft pickbe sem. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy nálunk sem volt kiemelkedő Williams, beleszürkült a mezőnybe.

Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy így is egy kiváló védőről beszélünk, aki azonban elmarad a liga csúcsától. Ennek fényében túlzó az évi 15 millió dolláros fizetés, de a piac megnyitásakor extrém összegek fognak repkedni. Tavaly évi 17 millióért hosszabbított Grady Jarettel a Falcons, a Jaguars évi 14-t adott Marcell Dareus-nak, a Browns pedig 12-t Sheldon Richardsonnak. Ne feledjük, hogy a fizetési plafon mellett a keresetek is folyamatosan nőnek, így akár még reális is lehet Williams igénye.

Hogy megér-e ennyit? Könnyű a válasz, nem. 10-12 még oda lehetne adni a csere miatt, de ez a plafon. Ne feledjük, hogy a támadófalat is tovább kell építeni, hiszen egyelőre Gettleman sem tudta érdemben megerősíteni a csapatrészt, a belső védőfalon kívül pedig szinte a teljes defense romokban áll. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ebből a Williams ügyből vagy kicsit vagy nagyon rosszul jöhetünk csak ki.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu