26 millió dollárt spórolnak a két védő elküldésével

A mai napon többen is lehozták, hogy a Jacksonville Jaguars nem hívja le Marcell Dareus opciós idei évét ami tulajdonképpen megfelel egy elküldéssel. Dareus mellett Jake Ryan opciós évét sem hívják le amivel összesen 26 millió dollárt szabadítanak fel a fizetési sapkából.

Dareus-t a 2011-es Draft harmadik helyén választotta ki a Buffalo Bills és sokáig jó döntésnek is tűnt a pick. Az első 4 szezonjában 28.5 sacket szerzett, kétszer is bekerült a Pro Bowl keretbe és 2014-ben az All-Pro első keretébe is. Hozzávágtak egy hatéves, 95.1 millió dolláros szerződést és lejtőre került a defensive tackle.

Még két és fél évig a Bills-nél maradt de ezen időszak alatt csak 6.5 sacket szerzett. A 2017-es szezon közben eltradelték a Jaguars-al de már csak egy 5. körös picket kaptak érte. A Jaguars-nál eltött 2.5 szezonja alatt 2.5 sacket szerzett és tavaly 6 mérkőzésen tudott csak pályára lépni. Ezzel szemben 22.5 milliót foglal el a fizetési sapkából amiből az elküldésével 20 milliót felszabadítanak.

instagram.png

Ryan a Packers negyedik körös választottja volt és tavaly érkezett a Jaguars-hoz. Kétéves 7.5 millió dolláros szerződést kötött a linebacker de az elosztása miatt tavaly csak 1.25, míg idén 6.25 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Sérülések miatt csak két mérkőzésen tudott pályára lépni így biztosan nem kellett sokat gondolkodni az opción mert 6 millió dollárt felszabadíthatnak vele.

nfl.com, overthecap.com, Fotó: msn.com