Két nappal elhalasztották a franchise tagek kiosztásának határidejét

A tulajdonosok és a játékosok képviselői tárgyalnak az új Kollektív szerződésről de még nagyon sok kérdőjel van az új megállapodás körül. Az NFL ezért úgy döntött, hogy módosítja a franchise és transition tagek kiosztásának határidejét.

Az eredetileg kiírt február 25 és március 10 közti időszak helyett két nappal eltolódott a határidő. Azaz február 27-től március 12-ig oszthatják ki a csapatok a tageket. Ez a két nap igazából nem sok különbséget jelent de a tagek számában hatalmas különbség van.

Ha nem fogadják el az új szerződést akkor életben marad a régi és így a csapatok kioszthatják a franchise és a transition taget is. Tehát nem egy, hanem két lejáró szerződésű játékosukat láncolhatják magukhoz egy egyéves szerződéssel.

instagram.png

Ez olyan csapatok számára lehetne nagyon fontos változás ahol kettő kulcsjátékos szerződése jár le márciusban. Ilyen például a Dallas Cowboys és a Tennessee Titans. Dallasban Dak Prescott és Amari Cooper, míg Nashvilleben Ryan Tannehill és Derrick Henry szerződése jár le.

twitter.com, Fotó: