A legfontosabb észrevételek Matt Rhule NFL Combine-os sajtótájékoztatójából

1.) Jelen állás szerint Cam Newton a Panthers irányítója 2020-ban, ha egészséges

Ebben a megállapításban nyilvánvalóan van néhány ellentmondás.

“Jelen állás szerint” = még 201 nap van az alapszakasz első vasárnapjáig. Ezen időszak alatt sok minden történhet, de úgy tűnt, a fő üzenet Newton esetében az, hogy a Panthers tervei szerint a következő szezon elején ő lesz a center mögött. Rhule nem jelentette ki nyíltan, hogy Newton vagy a keretből bárki más kezdő lenne, de az új vezetőedző nem hagyott kétséget afelől, hogy hajlandó-e együtt dolgozni a NFL 2015-ös szezon MVP-jével.

“Azt akarom, hogy Cam itt legyen. Efelől nincs kétség.” mondta Rhule. “Nagyszerű munkát végez. Biztosítani akarom, hogy ezt mondom. Ebben a tekintetben is túlmutat. Ha egészséges, azt hiszem, nincs kétség afelől, hogy ki is ő és mire képes, tehát csak el kell érnünk, hogy az legyen.”

Ami a második ellentmondáshoz vezet.

“Ha egészséges” = ez még mindig a legfontosabb dolog Newton szempontjából. Dave Tepper ezt mondja hónapok óta. Rhule csak megismételte ezt a gondolatot.

Ami ahhoz vezet, hogy…

2.) A Panthers nem fogja siettetni Newton-t

Newton egészségügyi állapota még nem engedi meg a visszatérést, de még ha ez meg is történik, ne számítsunk arra, hogy látjuk őt az edzőpályán. A Panthers nagyon óvatos lesz Newton-nal, mert azt akarják, hogy ereje teljében legyen, amikor visszatér. Ez valószínűleg korlátozott edzésmunkát jelent, amikor a játékosok április elején visszatérnek és korlátozott ismétlést jelent az OTA edzéseken is. A ismétlések észszerű emelése júniusban, a minicamp során lehet esedékes, de nem fogják egyértelmű határidő elé állítani.

“Két éve nem láthattuk az egészséges Cam-et. Ő egy ilyen srác, egy olyan játékos, aki kimegy oda és játszani fog, a mi feladatunk, hogy egészséges legyen.” mondta Rhule. “Nem igazán érdekel, ha szeptemberig nem nyeri vissza a teljes sebességét. Biztos vagyok benne, hogy a végén azt fogja mondani, hogy “még azelőtt ott leszek”, de nekünk biztosítanunk kell egy folyamatot.”

3.) Rhule nem fog sietni semmit sem

Megint a “folyamat” szó. Rhule sokszor használja.

“Folyamatorientált fickó vagyok és tudom, hogy ez kliséknek hangzik.” ismerte be. “A feleségem is mindig azt mondja :”Matt, hagyd abba ezt az állandó folyamatozást.””

De ő ilyen. Ez segített neki a két egyetemi program felépítésében. Igen, a klisé miatt nyilvánvalóan sokan felhúzzák a szemöldöküket, de egy fejlesztő így csinálja. Biztos, hogy most mindenki válaszokat akar, de Rhule nem fog lépéseket kihagyni.

“Valószínűleg még nem gondolok eleget a draftra. Inkább gondolkodom a combine-on, mert nem akarok kihagyni egy játékost sem.” mondta Rhule. “A hozzánk lehető legjobban illeszkedő játékost akarom megtalálni, hogyan máshogy csinálhatnám ezt? Szorgalmasnak kell lenni a hivatalos interjúk, a mérlegelések során. Mivel ez az első combine-om ebben a beosztásban, biztos akarok lenni abban, hogy jó munkát végzek és próbálom megakadályozni, hogy bármi is átcsússzon a rések között.”

4.) Az összes lehetőségre nyitott

Egy csapat felépítésének a másik része, különösen, ha tartós sikert akarsz, hogy nyitott legyél mindenre.

Arra a kérdésre, hogy érinthetetlennek tartja-e valamelyik játékost a csere vonatkozásában, Rhule így válaszolt:

“Nem tudom, hogy ezt valaha is ki fogom-e jelenteni. Nem gondolom, hogy a nagy csapatok ezt kijelentik-e egyáltalán. Vannak nagyon valószínűtlen játékosok vagy olyanok, akiket valószínűleg nem cserélnénk el.”

OK, tehát a Christian McCaffrey-hez hasonló játékosok a “nagyon valószínűtlen” kategóriába tartoznak. De ha a Panthers eljut oda, ahová Rhule el akar jutni, akkor nem hagyhatják az összes kártyát lefordítva.

“Korábban azzal viccelődtem, hogy elcserélném a fiamat, Bryant-et a megfelelő emberért.” mondta Rhule nevetve. “Csak azt mondom, hogy ezt szem előtt kell tartanod, különösen az elején.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu