Dalvin Cook akár a sztrájkot is választhatja de nem biztos, hogy jó ötlet

Újonc szerződésének utolsó évébe lépett be a Vikings kezdő futója, akinek lehetnek feltételei a jövőt illetően. Kétségtelenül az egyik húzójátékos volt az elmúlt idényben a Vikings futója, Dalvin Cook, de vajon a folytatás is ilyen lesz?

Cook újonc szerződésének utolsó évébe lépett be, ami azt jelenti, hogy vezetőknek el kell gondolkodni a játékos új szerződését illetően. Persze választhatják azt is, hogy ezt az idényt megvárják és majd jövőre ülnek le tárgyalni, de ez akár veszélyes is lehet. Előfordulhat ugyanis, hogy amennyiben a klub a második opció felé hajlik, akkor a játékos sztrájkba lép és nem hajlandó addig semmit tenni (edzés, megbeszélések, meccsek), amíg meg nem kapja amit akar. Ezt a megoldást egyébként elég sokan szeretik alkalmazni céljaik elérése érdekében, és főleg igaz ez a futókra. Tavaly például három RB (Ezekiel Elliott, Melvin Gordon és Duke Johnson) is az ilyesfajta tiltakozás mellett döntött.

Szóval Cook lehet úgy megy neki ennek a szezonnak, hogy ő már most szeretne új szerződést kapni, amin jó vastagon fogjon a vezetés tolla, gondolunk itt arra, hogy minimum egy 5 éves szerződést akar kicsikarni, legalább évi 10-12 milliós fizetéssel.

De vajon tett-e már Cook annyit, hogy ilyen nagyságrendű kontraktus kössön a két fél? 

Annak ellenére, hogy nagyon magas szinten játszott a 2019-es idényben és jó pár meccs leginkább miatta zárult Vikings győzelemmel, el kell gondolkodnia azon is, hogy egy esetleges sztrájk a visszájára is fordulhat számára. Elég lesz beírnia a Google keresőbe, hogy Melvin Gordon és ott elolvashatja, hogy miért. Megkockáztathatja azt, hogy sztrájkba lép, mert ő úgy érzi a legjobban keresők közé akar tartozni, de ez a visszájára is fordulhat, mert viszont a csapatnál nem biztos, hogy így gondolják.

Majdnem másfél szezont sérült volt és nem játszhatott és idén is voltak kisebb bajai.

Ennek ismeretében a csapatnál inkább a kivárásra mennének rá a nagy szerződéskötés helyett. Ezt a játékosnak is fel kell ismernie és mérlegelnie kell.

Mindezek mellett, ha Cook mégsem lesz elérhető, mert úgy dönt, akkor a csapatnak még mindig ott van Alexander Mattison, aki igen meggyőző újonc szezont mutatott és ő lehetne az, akit Cook helyett kezdőként használhatnának.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: cbssports.com