Matt Rhule egyértelművé tette, hogy Cam Newton-t akarja edzeni 2020-ban

Mit mond Matt Rhule Cam Newton-ról? Ez volt a leggyakoribb kérdés a Carolina új vezetőedzőjéhez az első NFL Combine-ja során. Mindenki azt szerette volna hallani, hogy Rhule mit gondol az ügyről és nem vesztegetve az időt válaszolt is rá.

“Tudom, hogy sok kérdés lesz Cam Newton-nal kapcsolatban. A fiam folyamatosan hívogat és kérdéseket tesz fel nekem, úgyhogy arra gondoltam, hogy elejébe megyek a kérdéseknek.” mondta Rhule.

“Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Cam-mel dolgozhatok. Egy szorgalmas srác. Mind Atlantában, mind Carolina-ban nagyon sokat dolgozik azon, hogy újra egészséges legyen. Egy hatalmas ember, egy lenyűgöző ember és nagyon örülök, hogy megismerkedhettem vele. Azt hiszem, nagyszerű munkát végez. Az, hogy mennyire nagyszerű apa, hogy mennyire nagyszerű irányító és emellett még a közösségben is rengeteget dolgozik, számomra valóban nagyon fontos. Izgatottan várom, hogy egészséges legyen. Nyilvánvaló, hogy ez az első számú cél. Nagyszerű munkát végez. Nekünk is ki kell vennünk a részünket abból az erőfeszítésből, hogy újra egészséges legyen a 2020-as szezonra.”

Rendben. Ez egy határozott nyilatkozat a korábbi NFL MVP támogatásáról.

Ezután Rhule-tól megkérdezték Newton kezdő irányító státuszáról. Sokat még mindig nem tudunk a 2020-as Panthers csapatáról – a draft és a szabadügynök igazolások kilétét még homály fedi – de nézzük, hogy válaszolt Rhule a kérdésre.

“Nem hiszem, hogy már most bárkit is kezdőnek fogok nyilvánítani. Az első évben nagyon fontosnak tartom a versenyszellem kultúrájának megteremtését.” mondta Rhule. “Olyan kultúrát akarok létrehozni, ahol senkinek sem ígérnek semmit. Mindemellett nem gondolom, hogy ennek bármi köze is lenne Cam-hez. Cam egy különleges játékos. Jelenleg csak az a fontos, hogy egészséges legyen. Azt akarom, hogy itt legyen. Edzeni akarom őt.”

Rhule lehet, hogy közvetlenül nem válaszolt a kezdő posztot érintő kérdésre, de tudjuk, hogy mire képes az egészséges Newton.

“Ha egészséges, azt hiszem, nincs kétség afelől, hogy ki is ő és mire képes,” mondta Rhule. “tehát csak el kell érnünk, hogy az legyen.”

Tehát megállapítottuk, mennyire kritikus pont, hogy Newton egészséges legyen. Rhule kihangsúlyozta ezt kedden és ezt mondta a tulajdonos David Tepper is egész idő alatt.

Hogyan néz ki ez az időt tekintve? Rhule nem akart spekulálni, minden attól függ, hogy Newton teste hogyan reagál a kezelésre.

“Biztosítanunk kell egy folyamatot.” mondta Rhule, aki beismerte, hogy gyakran használja ezt a folyamat szót. “Lassan és egy új rendszerrel hozzuk vissza, ez lesz az első éve Joe Brady rendszerében, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megtanulja a rendszert. Tehetséges, ez nem kérdés. Az a fontos, hogy teljes sebességgel térjen vissza, amikor visszatér.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu