Hogyan változtatta Chris Smith jó dologgá a tragédiát?

A Panthers-szel való aláírás egy valóra vált álom a defensive end Chris Smith számára, aki büszkén érkezik a csapathoz Salisbury-ből (North Carolina). Smith elmondta, hogy Jake DeSZemlhomme és Steve Smith játékát figyelve nőtt fel, ahogy a Panthers-t a Super Bowl-ig vezették. Emlékezett arra is, hogy apja mintegy 300 csirkeszárnyat vásárolt az ünneplésre, miután a Carolina megnyerte a 2003-as NFC Championship meccset.

“Azt szoktuk mondani, hogy itt van az utca végén.” viccelődött Smith. “A hazai csapatért játszani – sok srác nem kapja meg ezt a lehetőséget. Szerencsés vagyok.”

“Mindenki nagyon boldog volt.” mondta Smith. “Imádtam nézni a Panthers-t.”

Arra a kérdésre, hogy emlékszik-e a Panthers védőfal embereire azokból az időkből, Smith elismerte, hogy inkább a labda támadó oldalára koncentrált.

“Abban az időben irányító akartam lenni.” mondta nagy nevetéssel. “Ez nem jött össze, ahogy láthatjuk.”

Lehet, hogy az irányító álma még nem vált valóra, de Smith jeleskedik defensive end-ként. Egyetemi szinten az Arkansasban játszott és bizonyított a SEC tagjaként. Aztán a Jaguars kiválasztotta őt a 2014-es NFL Draft ötödik körében.

Három évet Jacksonville-ben töltött, majd Ohio-ba költözött. Egy évet játszott a Bengals csapatában 2017-ben, majd Smith aláírt a Browns csapatához. Rotációs védőfal játékos volt, aki szép csendben kiváló karriert hozott össze.

Aztán jött 2019. szeptember 11.

Smith barátnőjét, Petara Cordero-t egy szerencsétlen közlekedési balesetben elhunyt. Amikor kilépett Smith autójából, miután az lerobbant, egy elhaladó autó elgázolta.

Smith összetört. Azt mondta az újságíróknak, hogy “kész feladni”. A gyász ott benne és ott volt körülötte.

“Tragikus volt.” mondta Smith. “Az emberek úgy gondolták, hogy nekem is meg kellett volna halnom.”

Úgy döntött, hogy visszatér a csapatba a következő meccsen. Azért tette, mert úgy érezte, hogy a barátnője is ezt akarta volna.

Smith kilenc meccsen játszott a Cleveland csapatában, mielőtt december 3-án elküldték.

“Az emberek azt kérdezték tőlem: “Fogsz még játszani?” A játékban és az életben is érhetnek csapások, de minden arról szól, hogyan reagálsz ezekre.” mondta Smith. “Úgy érzem, azt akarja, hogy folytassam a játékot, főleg a Panthers csapatával.”

Smith mindig arról beszélt Cordero-val, milyen jó lenne visszatérni abba az államba, ahol született és a Panthers csapatában játszani.

“Azt hiszem, hogy neki is köze van ehhez.” mondta mosolyogva. “Az emlékéért élek.”

És úgy is cselekszik.

Smith elmondta, hogy nemrégiben aláírt egy megállapodást az Emergency Safety Solutions-szel, mindezt annak érdekében, hogy megakadályozzák az olyan tragédiákat, mint ami a barátnőjével is történt.

“Röviden összefoglalva: a veszélyjelző lámpákat 1951 óta nem frissítették. Arra törekszünk, hogy minden autóban frissítsék a veszélyjelző lámpákat.” mondta Smith. “Ezt szeretnénk elérni minden autó esetében a világ minden táján.”

Ahogy Smith elmagyarázta, a villogó effektus és a magasabb frekvencia felhívná a járművezetők figyelmét arra, hogy nagyobb figyelemmel közeledjenek a helyszín felé.

Így lehet egy tragédiát valami jó dologgá változtatni.

Smith nem engedte, hogy ez a rémálom lerombolja a vidám személyiségét. Azt mondja, hogy olyan ember, aki mindig mosolyog és a következő nevetésre vár.

És készen áll a következő fejezetre.

“Minden egyes napot élni és élvezni kell.” magyarázta Smith. “Nem tudod, mikor jön el az utolsó pillanat. Ahogy a fociban sem tudod, melyik játékod lesz az utolsó.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu