A koronavírus befolyásolja a szabadügynökpiacot is

Az NFL új bajnoki éve szerdán délután 4 órakor (amerikai idő szerint) elkezdődött. Előtte már valószínűleg rengeteg olyan bejelentést láttál, ahol a játékosokat új csapatokkal hozták hírbe. De hasonlóan sok más dologhoz a világon, a szabadügynök piacot is megváltoztatta a COVID-19 járvány kitörése.

Noha a cserékről és az aláírásokról elvben meg lehet állapodni, ezek addig nem hivatalosak, amíg a játékos a fizikai vizsgálaton nem vesz részt az új csapatánál.

Az új NFL-irányelv megtiltja a játékosok számára, hogy március 31. előtt belépjenek a csapatok létesítményeibe. Ez azt jelenti, hogy a csapatok jelenleg nem folytathatnak létesítményen belüli fizikai felmérőt olyan új játékosokkal, akiket leigazoltak. A liga azonban lehetőséget adott a csapatok számára, hogy a játékos jelenlegi tartózkodási helyén semleges orvosokat alkalmazzanak.

Az NFL azt is megtiltotta a csapatoknak, hogy bejelentsék, “megállapodást kötöttek” egy szabadügynökkel vagy a csere létrejöttét mindaddig, amíg a szerződést alá nem írják és a legtöbb esetben ez nem történik meg, amíg a játékos nem teljesíti a fizikai felmérőt. Ezért késnek azok a hírek, amelyekről az elmúlt pár napban már olvastatok és amelyek most válnak majd hivatalossá.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu